BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKomşularını isyan ettirdi----

Komşularını isyan ettirdi

Komşularını isyan ettirdi
22 Haziran 2013 - 19:42 www.finansgundem.com

Bodrum’da turizmi olumsuz etkilememesi için konulan inşaat yasağına rağmen yapılan Cennet'teki inşaata komşular isyan bayrağını çekti

Bodrum’da turizmi olumsuz etkilememesi için konulan inşaat yasağına rağmen Cennet Koyu’nda bir villanın önünde çalışan dev iş makineleri vatandaşı isyan ettirdi. Villa inşaatının Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Yayın Holding Başkanvekili Mehmet Ali Yalçındağ’a ait olduğu ortaya çıktı.
Bodrum Kaymakamlığı tarafından turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi amacıyla 15 Mayıs’ta başlatılan inşaat yasağı kararları Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Yayın Holding Başkanvekili Mehmet Ali Yalçındağ tarafından çiğnendi.
Cennet Koyu’nda Astaş Holding tarafından yapımı devam eden lüks rezidans ve villaların hemen önündeki Mehmet Ali Yalçındağ’a ait iki katlı villanın etrafında 3 adet iş makinesi çalışmalarını akşam saatlerine kadar ara vermeden sürdürdü. Yalçındağ’a ait villanın yakınlarında bulunan diğer inşaatlarda ise iş makinelerinin bulunmaması ve herhangi bir çalışmanın olmaması ise gözlerden kaçmadı.
İnşaat çalışmaları sırasında çevreye yayılan gürültü ise huzurlu bir tatil için Cennet Koyu’nu tercih eden tatilcilerin büyük tepkisine yol açtı. Turizm sezonunda, inşaat yasaklarının başlangıç ve bitiş tarihleri, belediyeler, kaymakamlıklar ve ilgili kurumlar tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirleniyor. Yasağa rağmen inşaat faaliyetinde bulunan firma ya da şahıslara, 180 TL para cezası uygulanıyor. Cezaya rağmen inşaat faaliyetinin sürmesi halinde verilecek ceza Belediye Encümeni tarafından belirleniyor.
"İNCELEME YAPARIZ"
Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, turizm sezonunda alınan kararlar doğrultusunda inşaat çalışmalarının yasak olduğunu belirterek, “Bu anlamda büyük iş makinelerinin çalışmasına, sezon boyunca görüntü ve çevre kirliliği oluşturacak çalışmalara izin verilmiyor. Sadece küçük çaplı bahçe düzenleme, temizleme gibi çalışmalara müdahale edilmiyor. Ekiplerimizi göndererek burada inceleme yaparız. Eğer böyle bir durum varsa gereği yapılır” dedi.
YASAK NELERİ KAPSIYOR?
15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasakları; konaklama tesislerine, turist hareketlerinin yoğun olduğu plaj, cadde, park, alışveriş merkezi, eğlence yerleri ile benzeri yerlere yakın yerleşim alanları ile sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen mahallerde görüntü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, iş makineleri, inşaat ve hafriyatı kapsıyor.
Habertürk

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)