BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolombiya’da FARC muhalifleriyle barış görüşmeleri başladı----

Kolombiya’da FARC muhalifleriyle barış görüşmeleri başladı

Kolombiya’da FARC muhalifleriyle barış görüşmeleri başladı
09 Temmuz 2023 - 21:37 www.finansgundem.com

Kolombiya’da hükümet ve FARC muhalifleri, kalıcı bir barış için görüşmelere başladı.

Kolombiya hükümeti ve FARC muhalifleri yayınladıkları ortak bildiride barış anlaşması için görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Kolombiya'da hükümet, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) muhalif fraksiyonu Estado Mayor Central (EMC) ile barış görüşmelerine başlanacağını duyurdu.

Kolombiya hükümetinin Barış Yüksek Komiserliği tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Her iki taraf da silahlı çatışmaya son verecek bir barış anlaşmasının inşası yönünde ilerleme niyetini yinelemektedir" denildi. Açıklamada "sosyal ve çevresel adaletle birlikte bütüncül, istikrarlı ve kalıcı bir barış" çağrısı yapıldı.

3500 kişi

FARC'ın iki ayrılıkçı grubundan biri olan ve 2016 yılında imzalanan barış anlaşmasını reddeden grup, yaklaşık 3500 kişiden oluşuyor.

Bu anlaşmayı kabul etmeyen diğer isyancı grup Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) şu anda Petro hükümetiyle görüşmelerini sürdürüyor. İki taraf haziran ayında altı aylık bir ateşkesin ağustos ayında başlayacağını kaydetti.

Söz vermişti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, göreve geldiğinde Kolombiya'da 60 yıldır devam eden ve en az 450 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmaları sonlandırma sözü vermişti.

Cumhurbaşkanı Petro, 2 Ocak'ta silahlı isyancı örgüt ELN ve diğer 4 silahlı grupla 6 aylık ateşkes sağlandığını duyurmuştu. Ateşkes yapılan silahlı örgütler, ELN, Marquetalia Merkez Komutanlığı, el Estado Mayor Central (EMC), Kolombiya Gaitanista Öz Savunma Kuvvetleri ve Sierra Nevada Öz Savunma Kuvvetleri’ydi. (euronews)

Kolombiya'da İsveçli bir belgesel yapımcısı Ulusal Kurtuluş Ordusu tarafından kaçırıldı

 

Kolombiya ile el Estado Mayor Central arasında barış masası kurulacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)