BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKOÇ'lar enkazdan 84 can kurtardı----

KOÇ'lar enkazdan 84 can kurtardı

KOÇ'lar enkazdan 84 can kurtardı
10 Şubat 2023 - 11:30 www.finansgundem.com

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından yardımlar devam ediyor. Trendyol'un yardımı 400 milyonu geçti. Koç Topluluğu'nun ekibi 84 can kurtardı. Migros, Boeing gibi şirketler çeşitli konularda yardımlarını açıkladı

Türkiye'nin en az 10 ilinde ciddi şekilde hissedilen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler sonrası Türkiye topyekün yaralarını sarıyor. İş dünyası da bu acıya kayıtsız kalmayıp yardımlara devam ediyor. Trendyol'un afet bölgesine yardımları 400 milyon lirayı geçerken, Koç Topluluğu seferberlik ruhuyla güç birliği yaptı ve 84 can kurtardı. Boeing’den Türkiye’ye destek açıklaması geldi. Migros 30 yardım tırı bölgeye gönderirken, 30 tır daha hazırlıyor.

Trendyol'un afet bölgesine yardımları 400 milyon lirayı geçti

Trendyol, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin "Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak adına ilk günden bu yana var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm maddi olanaklarımız, lojistik imkanlarımız ve insan kaynağımızla AFAD, Ticaret Bakanlığı ve yerel yönetimlerle koordinasyon halinde bölgedeki yardım çalışmalarına aktif katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölgeye yaptıkları yardımlara ilişkin başta kendi kaynakları olmak üzere, paydaşlarıyla el ele vererek afet bölgesine ulaştırdıkları yardımların 400 milyon TL’yi aşarak devam ettiğini bildirdi.

Trendyol , 40 tır ve 10 kargo uçağı ile deprem felaketinin gerçekleştiği ilk günden bu yana kendi kaynaklarımızla 187 bin kumanya, 2 bin 400 jeneratör, 52 ton su, 105 bin 800 kuru gıda-konserve, 45 bin ekmek, 30 bin adet battaniye, 1826 akülü elektrikli kırıcı, 100 hilti, 3 bin 900 benzinli ağaç testeresi, 7 bin 700 adet ısıtıcı ve gazlı soba, 75 bin adet iş eldiveni, 2 bin 100 iş ayakkabısı, 28 bin adet yetişkin ve çocuk botu, 91 bin adet kadın, erkek, çocuk kıyafeti, 1800 yağmurluk ve mont, 50 bin paket çay, 125 bin atıştırmalık gıda, 5 bin powerbank, akü ve şarj cihazı, 18 bin çocuk bezi, 5 bin 500 bebek maması, 12 bin hijyenik ped, 12 bin 400 adet ıslak mendil, 19 bin hijyen malzemesini depremzedelere ulaştırdı.

Bölgede yer alan ve depremde hasar görmemiş tüm Trendyol Express depo, aktarma merkezi ve şubelerini acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildi.

Tüm Türkiye’den toplanan temel ihtiyaç, gıda ve yardım malzemelerini ilk günden itibaren Trendyol Express ve Trendyol GO’nun bölgedeki 600 araçlık lojistik ağı ve 700 kişilik gönüllü saha ekibiyle depremzedelere ulaştırdıklarını belirten şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Trendyol Yemek aracılığı ile afet bölgesinde, 1 milyon kişilik sıcak yemek, temel ve hazır gıda dağıttık. Bölgedeki seyyar mutfaklara sürekli malzeme tedariği sağlıyoruz. Daha fazla kişiye sıcak yemek tedarik edebilmek için afet bölgesindeki illerde seyyar mutfak kurulumlarımız devam ediyor. Ek olarak çalışanlarımızın, kuryelerimizin ve satıcılarımızın dayanışmasıyla toplanan gıda, battaniye, kışlık kıyafet ve diğer yardım malzemelerinden oluşan 1000 koliyi bölgeye ulaştırdık.

1,2 milyon müşterimiz, Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği butiği destek ürünleri ve sivil toplum kuruluşlarının dijital destek kartlarını satın alarak desteklerini platformumuz aracılığıyla afet bölgesine ulaştırdı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak adına ilk günden bu yana var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm maddi olanaklarımız, lojistik imkanlarımız ve insan kaynağımızla AFAD, Ticaret Bakanlığı ve yerel yönetimlerle koordinasyon halinde bölgedeki yardım çalışmalarına aktif katkı sağlıyoruz.

Ülkece yaşadığımız bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatacağımıza inancımızla, tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz."

Koç Topluluğu seferberlik ruhuyla güç birliği yaptı

Koç Holding ve Topluluk Şirketleri, deprem felaketinin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere depremin meydana geldiği ilk günden bu yana var gücüyle çalışıyor.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Koç Topluluğu şirketlerinde görev yapan arama-kurtarma konusunda eğitimli ve donanımlı toplam 420 Koç çalışanı, AFAD ekipleriyle koordineli olarak büyük deprem felaketinden etkilenen illerde kurtarma çalışmalarında görev alıyor.

Koç ekipleri bugün itibarıyla 84 vatandaşı enkaz altından kurtardı. Ekipler, sahada görevlerini dayanışma içinde sürdürüyor.

Koç Topluluğu şirketleri de Koç Holding Kriz Koordinasyon Merkezi’nde yürütülen kapsamlı çalışma ile sahadaki acil ihtiyaçların tespitini ve teminini sağlamaya devam ediyor.

Öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen akaryakıt, su ve temel gıda ürünleri, elektrikli ısıtıcı, giysi, battaniye, lamba, ocak, tüp desteği, jeneratör, karavan, piknik sobası, tıbbi yardım ve hijyen malzemelerinin bölgeye gönderimini aralıksız sağlamayı sürdürüyor.

Koç Topluluğu, afet bölgelerindeki ihtiyaçları yakından takip etmeye ve Topluluk şirketleri ile bu ihtiyaçları karşılamak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyor.

Migros'un 30 yardım tırı bölgeye giderken, 30 tır daha hazırlanıyor

Migros, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda, bölgedeki dağıtım merkezlerinden acil ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırları ilk 24 saat içerisinde yola çıkarmıştı. Migros, T.C. Ticaret Bakanlığı ile T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Afet Acil Sosyal Yardım’ın himayesinde başlatılan, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin yer aldığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında da ürünleri deprem bölgesine ulaştırmaya devam ediyor. Migros Sanal Market üzerinden vatandaşların özel bağış fiyatlarıyla sipariş verdiği ürünler arasında temel gıda kolisi, bebek ve kadın hijyen ürünleri, ısıtıcı ve fener gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Siparişlerle birlikte Migros’un bölgeye ilettiği tır sayısı 30’a ulaştı. Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptığı bağışlarla 30 tır daha hazırlanıyor.

Ayrıca, Kızılay koordinasyonunda İskenderun ve Kahramanmaraş’a 2 seyyar mutfakla sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Migros, diğer illerde de mutfak kurulması için çalışmalarını hızlandırdı. Kurulan mutfaklardan tek günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Migros, ayrıca Antakya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve İskenderun’daki mağazalarından gıda ve hijyen ürünlerini depremzedelere bedelsiz olarak dağıttı. 

Boeing’den Türkiye’ye destek açıklaması

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Ülkemizde meydana gelen büyük deprem felaketinin yarattığı can kayıpları ve yıkımın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İhtiyaç bölgelerine destek olmak amacıyla yardım kuruluşlarıyla işbirliği içerisindeyiz. Tüm kalbimizle felaketzedelerin ve ülkemizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Boeing, Türkiye’deki deprem felaketi sonrası yardım ve kurtarma çabalarına destek olmak amacıyla, Türk Kızılay’a 500 bin dolar bağışta bulunuyor. Boeing Charitable Fund üzerinden Amerikan Kızılhaç aracılığıyla Türk Kızılay’a aktarılacak bu bağış, yürütülen yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanılacak. 

İş dünyası deprem bölgesine yardımların merkez üssü oldu

 

Kızılay Başkanı iş dünyasına seslendi: Yardım edin

 

Deprem bölgelerine şirketlerden yardım yağıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)