BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca'nın önerisiydi: 2021 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' oldu----

Koca'nın önerisiydi: 2021 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' oldu

Koca'nın önerisiydi: 2021 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' oldu
11 Kasım 2020 - 17:52 www.finansgundem.com

DSÖ, Koca’nın önerisini kabul ederek, 2021'i “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” olarak belirlediğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önerisiyle 2021 yılı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” ilan edildi. Bakan Koca'nın önerisi, bugün düzenlenen 73. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulunda üye olan ülkelerin tümünün desteğiyle kabul edildi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen oturumda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Sağlık çalışanlarımız, toplumlarımız için, giderek daha fazla önem ve sorumluluk taşıyor. Hizmetler daha geniş kitlelere ulaştıkça yük artıyor. Bizlere düşen, sağlık çalışanlarının üzerlerindeki yükü hafifletmek, fedakârlıklarını ise layıkıyla ifade etmektir. Sağlık çalışanlarını, insanlık önünde onurlandırmalıyız." sözleriyle önerisinin insani olarak önemini vurguladı.

Fahrettin Koca, eylül ayında video konferans yöntemiyle katıldığı DSÖ 70’inci Avrupa Bölge Komitesi Genel Kurulu’nda çağrıda bulunarak, "İçinde bulunduğumuz durumda cesur sağlık çalışanlarımızın emeklerini göz önünde bulundurarak, Hemşire ve Ebeler Yılı’nın 2021’e uzatılması görüşünüzü destekliyorum hatta daha da genişleterek 2021’in ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ olarak seçilmesini öneriyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca günlük korona virüs verilerini açıkladı

 

DSÖ: Gelecek birkaç ay zorlu geçecek

 

Koca: Ağır hasta sayımız bir günde yaklaşık %5 arttı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)