BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKKM'den çıkanlara süper faiz teklifi----

KKM'den çıkanlara süper faiz teklifi

KKM'den çıkanlara süper faiz teklifi
13 Eylül 2023 - 07:52 www.finansgundem.com

Bankalar KKM'den çıkışları hızlandırmak için ilgili hesaplarını kapatan müşterilere yüzde 45'e varan cazip faiz teklifleri sunuyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kademeli bir şekilde KKM’den çıkılacağını açıklaması ve Merkez Bankası'nın KKM'den TL mevduata geçiş hedefini yüzde 5'ten yüzde 10'a artırmasının ardında bankalar KKM'de yeni giriş ekranını kapatmış durumda.
Bunun yanı sıra kamu bankalarının KKM’den dönen TL mevduatlara uyguladıkları faiz yüzde 43’e kadar çıkarken özel bankalarda KKM’den TL’ye dönen mevduatlar için faiz oranları ise yüzde 45’e kadar çıkıyor.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberinde KKM’den çıkış oranlarının yüzde 20’yi aştığını yüzde 70’e yakın bir yenileme oranı olduğunu ve yüzde 8-9 civarında da KKM’den TL’ye dönüş mevcut. Bankacılık kaynakları Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkanların oranı yüzde 20’yi aşarken çıkan paranın önemli bir bölümünün döviz, altın ve hisse yatırımına gittiğini söylüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'kademeli çıkış' açıklaması

KKM’den bir çıkış stratejileri olduğunu ve kademeli olarak gideceklerinin altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “KKM şu anda bir realitedir. Bu realiteden zamanla bir çıkış stratejisi ortaya koyacağız. Mevduat sahipleri müsterih olsun. Kendileri açısından herhangi bir önemli değişikliğe gitmeyeceğiz. Lira mevduatını cazip hale getirdiğimizde, ülkede makro finansal istikrarı kalıcı şekilde tesis ettikçe, rezervlerimizi güçlendirdikçe farklı bir strateji izleyebiliriz. Bugün itibarıyla KKM devam edecek. Dönemsel olarak birtakım konularda yönlendirme noktasında bankalar için makro ihtiyati bir çerçeve ortaya koyabiliriz.” ifadelerini kullandı.

KKM'de düşüş serisi ikinci haftasında

 

KKM hesabında biriken tutar 3.3 trilyon TL'ye geriledi

 

TCMB'den bankalara KKM talimatı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mürşit13 Eylül 2023 11:50

    Bu faizlerle hiç kimse yatırım yapmaz ancak geri zekalı olması lazım yatırımcının enflansyonun azdıgı hemen hergün zamların olduğu ülkede süper dedikleri parasını eriten enayi faizine biraz aklı olan yatırım falan yapmaz

  • Cat13 Eylül 2023 10:00

    Süper olması için enflansyonun üstünde gerçek faizin verilmesi gerekir yüzde 45 faiz çöptür gercek enflansyon yüzde 100 üstünde iken faizinde yüzde yüz ve üzerinde reel getiri vermesi gerekir verilen faiz faiz değildir yalandır yatırımcıyı aldatıp kandırmaktan başka işe yaramaz