BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızılay Başkanına 13 maaş iddiası----

Kızılay Başkanına 13 maaş iddiası

Kızılay Başkanına 13 maaş iddiası
22 Ağustos 2021 - 08:44 www.finansgundem.com

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündemine taşındı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu, sağlık sektöründeki bu şirketlerin bazılarının da, Kızılay bünyesinde olduğu ortaya çıktı. Kınık'ın 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündemine taşındı.Sözcü'nün haberine göre CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde, Kınık'ın bu şirketlerdeki görevleri ve aldığı ücretleri sordu.

Sertel, Kızılay bünyesinde “Kızılay Yatırım Holding, Kızılay Portföy Yönetimi, Kızılay Sağlık, Kızılay Kültür ve Sanat, Kızılay Çadır ve Tekstil, Kızılay Sistem Yapı anonim şirketleri” bulunduğunu belirtti ve Soylu'ya şu soruları yöneltti:

“Kızılay'a ait şirket sayısı kaçtır? Kerem Kınık, yönetim kurulu üyesi veya başkanı olarak Kızılay'a bağlı hangi şirketlerde görev almaktadır? Bu görevlere istinaden huzur hakkı veya başka bir isim altında ne kadar ücret almaktadır?”

Sertel SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada da, “AKP'li eski Milletvekilleri ‘Patron bize iş ver' diyor. Kimi bakan yardımcısı, kimi yönetim kurulu, bazıları Büyükelçi yapılıyor. Yetmiyor başka bir yerden da huzur hakkı sağlanıyor. Bu tip durumlar, iki üç yerden maaş almalar sıradanlaştı ve umurlarında bile değil. Çünkü kendilerini Türkiye'nin sahibi olarak görüyorlar. Kızılay Başkanı Kınık hakkında da çoklu maaş aldığı yönünde iddialar var, bu iddialar yanıtlanmalı'' dedi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık daha önce yaptığı açıklamada “Kızılay Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, şubeleri maaş almazlar. Şirketlerimizde kamunun yaptığı düzenlemeler çerçevesinde sembolik birtakım huzur hakları vardır'' demişti.

 İddialar üzerine Kızılay’dan şu açıklama yapıldı:

– TBMM'de bulunan bir siyasi parti mensubunun soru önergesi olarak öne sürdüğü iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul ve Ankara Ticaret odalarının kayıtlarının sorgulanması ile hazırlandığı anlaşılan soru önergesindeki bilgiler güncellikten uzaktır. 12'si İstanbul 1'i ise Ankara Ticaret Odasında görülen kayıtlardaki şirketlerin bir kısmı yıllar önce kapatılmış, bir kısmındaki kayıtlar da güncelliğini yitirmiştir. Diğer kayıtlar ise Dr. Kerem Kınık'ın Kızılay Genel Başkanı olması sebebiyle doğal olarak Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürüttüğü, Türkiye Kızılay Derneği'ne gelir getirmek amacıyla oluşturulan Kızılay Yatırım A.Ş'nin iştiraklerine ait bilgilerdir.

– Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim üyesidir ve sadece buradan maaş almaktadır. Kızılay Yatırım A.Ş'nin iştiraklerinden doğan ve yasanın öngördüğü sınırların çok altında olan tahakkuklar ise yasal kesintilerin ardından süreç içerisinde yine insani yardıma döndürülmektedir. Kızılay gibi önemli bir Kurumun Genel Başkanı adına ortaya atılan böyle bir iddiayı, Kızılay'ın ilgili birimlerinden de bilgi almadan kesin yargı içeren bir dil ile gazetenin manşetine taşımak, gazetecilik ilkeleriyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Buna ilişkin olarak Kızılay'ın ve Genel Başkan Dr. Kerem Kınık yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır.

– Daha önce de açıklandığı gibi Kızılay Genel Başkanı, Türkiye Kızılay Derneği'ndeki Başkanlık görevi nedeniyle hiçbir ücret almamaktadır. İnsani yardım kuruluşundaki bu görevini tamamen gönüllü olarak yerine getirmektedir.

– Ancak şunu belirtmek isteriz ki; daha önceki bazı açıklamalarımızda da değindiğimiz gibi, Kızılay ne zaman bir afetin ardından milletinin yarasını sarmaya koşsa, gerçek dışı bir haber veya iddia yeniden gündeme taşınmakta, Kızılay'ın milleti ile kurduğu bir buçuk asırlık bağ koparılmaya çalışılmaktadır. Kızılaycılar aylardır önce Karadeniz seli, ardından orman yangınları, onun ardından yeniden Karadeniz seli olmak üzere tüm afetlerde gece gündüz özveri ile görev yapmaktadır. Bazıları aylardır evlerine bile uğrayamamıştır. Bu özveriyi görmeden, hatta görülmesini bile engellemeye çalışarak yürütülen bu karalama kampanyasının ihtiyaç sahipleri lehine olmadığı çok açıktır. Kimlerin lehine olduğunun yorumunu ise milletimizin takdirine bırakıyoruz.

– Kızılay'ın tamamen kötü niyetle hazırlanmış bu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını tekraren bildirir, hayırseverlerimize ise yaptıkları her hayrın bihakkın yerin ulaştığını bir kez daha hatırlatırız.

Madalyayı ısıran Belediye Başkanı: 3 aylık maaşımı kesin

 

Kızılay günde 1 TL kazanan esnafı icraya verdi

 

YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe22 Ağustos 2021 21:10

    Walla 2000 lere geri donduk kurumlarin ne halt oldugunu olay oldukca goruryoruz soyle iyiydik. Boyle buyuktuk yanginda gorduk ucak bile yokmus Sel oldu yardim edecekleri iban firlattilar Eee siradaki hangi olayda hangi kurumun bos oldugunu anlayacagiz acaba

  • fatih22 Ağustos 2021 22:36

    güzel tespit ama akmallar anlamaz anca mee yapar....

  • Ali22 Ağustos 2021 21:34

    K.cini yirtsan olmaz...hafi isine zubuk.

  • Poyraz22 Ağustos 2021 21:09

    Gozunuz aydin..YALANCI KEMAL kampanyasina 21 MILYON BEGENI..almis..3 kusur..ise..hala ona inanalar almis.

  • Baris22 Ağustos 2021 20:27

    Temelden ailacek CHP liydik..kilictaroglunu gorunce TV ya kapatiriz ya kanal degistiririz..kesinlikle buda yalandir...arastirma geregi duymam bile...cunku yillarimiz...yalan..Dolan.. entrika..iftira..ile gecti..suna inanin PARTININ ici bile boyle.

  • Fatihin Fedâisi22 Ağustos 2021 19:21

    "Yalancının mumu Yatsı'ya kadar yanar", " Yalancının anası ölsün", "Hey gazteli söyle bana senin sahibin kim, nerede?!" Göreceğiz doğruyu yalanı, ondan sonra burada dibine kadar vereceğiz ayarı inşallah.

  • reserpin22 Ağustos 2021 19:04

    Mesele parti meselesi değil chp yada ak parti. Mesele zihniyet. Kim yaparsa yanlış. 2 , 3 yada 5 maaş ne ? Sadece kızılay değil diğer kurumlarda da çift maas alan var yallan mi ? Haberlerde çıkmadı mı istifa ettiler. Allah ta korksunlar. Ben bütün partilere diyorum. Aslında hepsi aynı. Bir gün bu devranda bitecek. Bunların hepsi aynı aslında. Ak partinin de farkı yok.

  • veysi22 Ağustos 2021 18:29

    bu menleket bu dinazorları doyramadı gitti acaba neyle doyarlar

  • Hehe22 Ağustos 2021 21:08

    Fazla degil bir avuc toprak o herkesi doyurdu

  • Bir yorum22 Ağustos 2021 18:27

    Bu chp sanki şeytanın emrine girmiş her türlü hayrı engeller!  Yunanlı ya da  Ermeni ile aynı ağzı kullanır. Çok açık söylüyorum bunların başına gelecek var.  Bu kadar aşağılık mesnetsiz yalanı sanki tiyatro oynarcasına gündem de tutmak için bayağı bir  karaktersiz olmak lazım. Çünkü yüzü kızarmadan saatlerce yalan yanlış konuşmak normal insanın yapabileceği bir şey değil.

  • Nedim22 Ağustos 2021 18:19

    Bu yalan iftira ve kininiz ile öldüğünüzde düşünün  bakalım sizi nerede ağırlayacaklar?  Zaten alçakların yalancıların sonu hep ayndır.

  • SmuraD22 Ağustos 2021 15:03

    Dedikya haber sözcüden yalan haber. Kızılay açıklama yaptı haber yalan.

  • AHMET ÖZBİR22 Ağustos 2021 14:58

    HABERE bakarım KİM YAPMIŞ diye, eğer SÖZCÜ ise ALIR ÇÖPE ATARIM "Vatanıma İyilik Yaparım."

  • fatih22 Ağustos 2021 22:37

    senin gibi mallar inanmaz zaten düşünmez bile beyin yoksunu sen sadece mee yap boş ver.

  • fafa22 Ağustos 2021 19:53

    Maaş almıyorum diyor.13 şirketten ne aldığını açıklamıyor.Dürüst değil. Sözcü Gazetesi önemli değil,haber doğru mu ona bak.Kızılay'dan şu kadar gelirim var demiyor

  • Bir yorum22 Ağustos 2021 18:30

    Ulan manyak osman adam yapmadığı şeyi neden yaptım desin?  Haberi zaten tıpış tıpış tekzip edilecek!  Ama sen ve diğer anguslar  özür dileyecek mi?

  • Osman22 Ağustos 2021 16:05

    Trolcuk gelmişsin sana Bir soru Kızılay başkanı Hayır ben 13 yerden maaş alıyorum diyebilecekmi veya bu haberi yalanlayip tekzip edebilecek mi hadi bakalım bekleyip göreceğiz trol Ahmet eğer tekzip gelmez ise sen pacavrasin mufterih sin

  • Yavuz Selim22 Ağustos 2021 15:47

    Eline sağlık kardaş. Sözcü, Cumhuriyet, Birgün'ün haberlerini bir kere değil bin kere araştırıp, karıştırıp ve en sonunda BorsaGündem'e bakıp karar vermek gerek. "Kızılay Bizim Canımız Ona İftira Atan Türk'e Gıcık Olan Yampirikler Olsa Gerek"

  • Türkoğlutúrk22 Ağustos 2021 15:40

    Haklısın a habere inan, enflasyon yüzde onsekiz.bak 42 yerden maaş aldigin için savunuyor San menfaatcisin,yok çıkarın olmadığından savunuyorsan

  • ....22 Ağustos 2021 15:27

    Azmis,41 yerden maaş alan var.adamlari kuskaniyorlar dimi otuzbir

  • KERİM22 Ağustos 2021 14:46

    sukut ikrar

  • şüpheci22 Ağustos 2021 14:42

    Kimse gönüllü çalışmaz.Direk gelirini açıkla.Orada gönüllüsün diğerlerinden ne kadar para neden aldığını açıklamıyorsun?Bir de kaç yakınınız Kızılay'da çalışıyor?

  • ve22 Ağustos 2021 14:41

    İşin garip tarafı, hepsinde otomobil,özel şöfor, konaklama bedekkerli şirketten, yemek kes fatura şirketten, benzın kes fatura şirketten, primler, erzak, yiyecek, aklınıza gelen butun gundelık masrafları faturalandırırlar şirketten öderler. hatta kurum adına kredi kartları var, harcama yapabılıyorlar, harcamalar belgelenmek zorunda , ama denetleyen olmayınca harcanan bedellerden şirketten. bir denetçi kredi kartlarının erede kullanıldıgını denetledı mı? denetımlerde fatura gelmeyen her bedel kurumca ödendi mi ? devlet kurumları kontrolden çıkmış.  Böyle denetimsizlik bizlere BENZIN ZAMMI, ELEKTRIK ZAMMI, DOĞALGAZ, ÖTV, KDV, YOL, TRAFIK CEZA, BİR SURU DEVLET VERGİ HARCÇLARI, DAMGA VERGİLERİ, AZ MAAŞ ZAMLARI oalrak bizlere yansıyor.Hukumet denetım siztemini her kurumda devre dışı bırakmış. Resillik. Milet 1 kg bamya 20,00 tl alamazken.... : ((

  • Bir yorum22 Ağustos 2021 18:58

    Açım deyip şov yapan itin 3 dairesi üzerinde kayıtlı çıktı.  Sizi gidi şeref yoksunları sizi.

  • fafa22 Ağustos 2021 14:36

    Bu ülkede herkes birden fazla maaş aldığı için kimse kimseye ses çıkaramıyor.Herkes yiyor.Daha bunlar bilinenler.

  • Mucize Reis : )22 Ağustos 2021 14:35

    Kızılay ilk kurulduğunda başkanı cebinden para veriyor, maaş almıyordu. gel gelelim, şuan ithacat yapan en büyük firmamızda 4 dil bilen, 2 kadar kaliteli ünüversite bitiren, sabat 7 akşam 10 da evine giden hatta aralıksız çalışan biri bile bu kadar maaş almıyor. bu kızılay başkanlıgının ne özelliği varda kızılaydan bunyanın maaşını alıyor ? .  maaşlar bile kurum sıtesınde açıklanmıyor. böyle dümen olur mu ? her kurum üst düzey yöneticisine verdiği maaş belirtmeli, yada özel denetım fırması diğer kurum standarltınar gore bunu ayarlamalı. birde masraflarını, aracıkonaklama, git gel, misafir hane gibi giderleride kurum ödüyor. yazık deıl mı ? böyle global krizde esnaf dukkanı 2 yıl kapatmışken, senin luks içinde sefa etmen Çanakkale ruhuna ters. Çanakkalede  komutanda, erde hoşaj içerken, şimdi esnaf hoşaj, komutanları ballı börek yiyor...

  • Kkkkk22 Ağustos 2021 13:58

    Doğruysa 1 maaşta biz bağışlayalım sevabı büyük Allah kabul etsin

  • murat22 Ağustos 2021 13:20

    Kızılay'ı Kızılay yapan AKP zaten , 99 depreminde görmüştük Kızılay'ı ve yırtık çadırlarını....tıpkı TOKI gibi....

  • Türkoğlutúrk22 Ağustos 2021 15:30

    TOKİ nin Eryaman konutlariyla yeni yaptirdiklari arasındaki farkı bilmeden konuşma.sudanin IMF borcunu ödeyip vatandaşına iban gönderen ,leri savunma.

  • Abdulsamet22 Ağustos 2021 13:57

    Murat rumuzlu tosuncuk güldürdün ağlanacak haline beni ülke iflas etmiş sen hâlâ sen anladın onu silik

  • reserpin22 Ağustos 2021 12:22

    Iddialar doğruysa durum vahim. Kurumların bile itibari kalmadı ne Yazık ki . Kızılaydan mesaj geliyor bazen. Okumadan sinirle siliyorum. Allah gözlerini doyursun . Emekli asgari ücretli yarı ac yarı tok. Ömrümde chp ye oy vermedim. Ak parti sağolsun. Onu da yaptıracak.

  • Kerim22 Ağustos 2021 12:21

    Burası hayır kurumu mu alacak tabiii 13 yerdende 23yerdende alacak lojman luks araba yeme içmeden belrs olacak adam o kadar calısıyor az bile

  • Yazık22 Ağustos 2021 12:11

    BİR AKPLİ OLARAK BUNLARI GÖRDÜKÇE DUYDUKÇA HEPTEN SIZDEN SOGUDUM YEMINLE ALLAH HARAM ZIKKIM ETSIN

  • ....22 Ağustos 2021 15:31

    Daha yenimi aklın başına geldi,anlaman için kazığı boğazında hissetmemimi bekledin.hos inadına uyanmayan larda var.

  • SmuraD22 Ağustos 2021 12:03

    Belki de Kızılay'ı yıpratmak için algı olabilir.dikkat edin haber sözcüden.

  • Türkoğlutúrk22 Ağustos 2021 15:32

    Kanal a seyret.enfladyon yüzde onsekiz.

  • Beşir22 Ağustos 2021 13:56

    Smirad rumuzlu zat sana sadece utan diyorum

  • emekci22 Ağustos 2021 11:51

    kızılaya yardım yapanlar bunları zengin ediyor anca. sadece maaşa bakanlar yanılır, makam arabası, lojman, heryerde bedava yeme içme.

  • Yıldırım22 Ağustos 2021 11:49

    Hayır kurumu başkanı, eğer doğruysa boğazından nasıl geçiyor.

  • Vatandaş22 Ağustos 2021 11:41

    Bu tür söylemler çok gündeme gelmeye başladı..Yetkili bir bakanın çıkıp açıklama yapmaması insanın aklına olumsuz düşünceler sokuyor..Özellikle cumhurbaşkanının sessiz kalması düşündürücü..

  • Wers22 Ağustos 2021 11:00

    Allah tan korkunuz yok mu bu nasıl bir açlık doymadınız 13 şirket ne demek sayın cb bundan haberi var mı

  • Ramazan22 Ağustos 2021 10:59

    Trol tayfası umarım bu ahlaksızlığa bir cevabınız olur hani kul hakkı haramdi hani hadi troller hadi tosuncuklar savunulacak vede savunacak neyiniz kaldı

  • Musa22 Ağustos 2021 10:00

    Eminönü ne ikinci tezgahı da kurmuşlar milletten bedava kan toplayıp parayla satıyorlar