BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKirpi baraj çalışmasını durdurdu----

Kirpi baraj çalışmasını durdurdu

Kirpi baraj çalışmasını durdurdu
30 Ocak 2017 - 06:40 www.finansgundem.com

Nesli tükenmek üzere olan kirpi tespit edilince Atatürk Baraj Gölü'ndeki tünel çalışmaları bir süre durduruldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Atatürk Barajı Gölü tünellerindeki çalışmaları, çok az rastlanan ‘sevimli bir canlı’ sebebiyle bir süre durduruldu.

DSİ ekipleri, tünellerdeki çalışmaları sırasında, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 5 ‘oklu kirpi’ye rastladı. Bunun üzerine tünel çalışmalarına ara verildi ve durum Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Gelen uzmanlar, üç günlük bir çalışma sonucu sevimli kirpileri yakaladı.

DOĞAYA İADE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Kirpiler, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra, sakınca görülmemesi üzerine ait oldukları doğaya bırakılarak, koruma altına alındılar.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)