BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKirişçi: Depremin bilançosu 2 trilyon lira----

Kirişçi: Depremin bilançosu 2 trilyon lira

Kirişçi: Depremin bilançosu 2 trilyon lira
13 Nisan 2023 - 10:10 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremler için, ''Yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta katıldığı iftar programının ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişçi, Kahramanmaraş merkezli depremler için, ''Yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" diye konuştu.

Depremin büyüklüğünü anlatmak için "asrın" ifadesinin de yeterli olmadığının altını çizen Kirişci, "Böyle bir depremle birlikte, şu anda yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilanço var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesaplayacak olursanız, 2 trilyon lira. Bu rakamları depremin büyüklüğünü, boyutunu anlatmak için ifade etmiyorum. Rakamların yönetimi adına, bu ülkenin yeniden ihyası ve inşası adına, mutlak suretle ehil kişiler tarafından sürecin dikkatle ve titizlikle yönetilmesi gerektiğini ifade etmek için söylüyorum. Kendilerine, milletimizin sandıkta emanet ettiği yerel yönetimlerde bile attıkları doğru dürüst bir adım yok iken, bunların ülke ekonomisine böylesine bir yükü olan bir süreçte, bu süreci layıkıyla yönetebileceklerini kimsenin ihtimal vermediğini düşünüyoruz." dedi.

"Yeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz"

Kirişci, Kahramanmaraş'ın depremde 11 il içinde Hatay'dan sonra can ve mal kayıp sıralamasında ikinci sırada geldiğini belirtti. Kahramanmaraş'ın bir sanayi ve tarım şehri olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Kirişci, şehrin üreteceklerine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Depremin ardından yeni bir Kahramanmaraş inşa edeceklerini vurgulayan Kirişci, vatandaşın çözülmedik tek bir problemini bırakmayacaklarını kaydetti.

Depremin maliyeti 105 milyar doları bulabilir

 

Depremin maliyeti 309 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)