BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKırım krizi petrol devlerini tehdit ediyor----

Kırım krizi petrol devlerini tehdit ediyor

Kırım krizi petrol devlerini tehdit ediyor
11 Mart 2014 - 11:49 www.finansgundem.com

Ukrayna'dan ayrılıp ayrılmamayı oylayacak olan Kırım'daki durum, Exxon ve Eni gibi petrol devlerinin Karadeniz'deki sondaj çalışmalarını tehdit ediyor

Kırım'ın bu hafta sonu Ukrayna'dan ayrılıp ayrılmamayı oylayacağı referandum, Karadeniz'de Exxon Mobil Corp. ve Eni SpA'nın göz koyduğu petrol ve doğalgaz sondaj çalışması planlarını da tehdit ediyor. Kiev'deki eylemlerin Moskova yanlısı Viktor Yanukoviç'i azletmesinin ve Rus birliklerin Kırım'ın bazı kısımlarını işgal etmesinin öncesinde Exxon ve Royal Dutsch Shell Plc'nin de aralarında olduğu bir grup, bölgenin güneydoğu sahilinin 80 kilometre uzağındaki 2 sondaj çalışması için 735 milyon dolar harcamayı planlamıştı.
 
Ancak bugün Kiev'in kriz bölgesindeki Karadeniz sularındaki petrol ve doğalgaz lisanslarını verme yetkisinin olup olmayacağı bile belirsiz. Ruslar'ın çoğunlukta olduğu Kırım parlamentosu geçtiğimiz hafta Rusya Federasyonu'na katılma kararını 16 Mart'ta referanduma götüreceğini duyurdu. Exxon ve Shell'in şu anda yasal belirsizlik içinde olduğunu söyleyen Moskova'daki Macro Advisory'nin çalışanlarından Chris Weafer, "Bölgede yakın zamanda artık yetkisi kaybedebilecek bir hükümetle anlaşma imzaladılar" dedi.
 
Exxon, 2012'de Romanya yakınlarında Domino arazisini keşfetmesinin ardından, Sikfska'da sondaj çalışması yapmak için lisans talebinde bulunmuştu. Exxon Mobil'in Başkan Yardımcısı Andrew Swiger, geçtiğimiz hafta yatırımcılara yaptığı sunumunda, hâlen Ukrayna'da sondaj çalışması için izin almak ile ilgili olduğunu söyledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)