BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgızistan'da memur sayısı yüzde 30 düşürülecek----

Kırgızistan'da memur sayısı yüzde 30 düşürülecek

Kırgızistan'da memur sayısı yüzde 30 düşürülecek
29 Haziran 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

Kırgizistan’da yürütme ve yönetim organlarının yapısını optimize etmek ve bütçede tasarruf sağlamak için kamuda istihdam edilen memur sayısı yüzde 30 azaltılacak.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, bütçede tasarruf sağlamak amacıyla kamuda istihdam edilen memur sayısının yüzde 30 düşürülmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Caparov'un, "yürütme ve yönetim organlarının yapısını optimize etmek ve bütçede tasarruf sağlamak için kamuda istihdam edilen memur sayısının yüzde 30 düşürülmesine" ilişkin kararnameyi imzaladığı açıklandı.

Yerel yönetimlere de çalışan sayısını azaltma tavsiyesi

İşten çıkarmaların, Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve idareye bağlı tüm kurumlarda, bakanlıklar, devlet komiteleri, idari birimleri ve valilikleri kapsayacağı duyuruldu.

Meclis Başkanlığına, Yüksek Mahkeme, Anayasa Mahkeme, Yargı Dairesi, yerel mahkemelerin yanı sıra yerel yönetimlere de çalışan sayısının yüzde 30 azaltılması tavsiye edildi.

Karar bugün yürürlükte

Bakanlar Kuruluna, tasarruf edilen fonların devlet ve belediye çalışanlarının maaşlarının artırılması için kullanılması talimatı verildi.

Caparov'un imzaladığı kararname bugün yürürlüğe girdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)