BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Kimse af beklemesin'----

'Kimse af beklemesin'

'Kimse af beklemesin'
18 Nisan 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, varlık barışı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

Mehmet Şimşek CNBC-e – NTV ortak yayınında Gökay Otyam’ın sorularını yanıtladı.
Mehmet Şimşek'in röportajından satır başları:
"Vatandaşlarımız bir af beklentisine girmesinler. Böyle bir çalışma içinde değiliz. İçeriye yönelik bir varlık barışı söz konusu değil. Şu andaki varlık barışı çalışmamız dış varlıkların Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili."
TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ LİMAN ALGISI ARTTI
"Biliyorsunuz son yıllarda küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşandı. Dünyanın güvenilir görünen birçok ülkesinde kriz çıktı. Bir çok ülkede vergi cenneti algısı vardı ama birçok insan orada çok ciddi paralar kaybetti. Ancak G-20 nezninde OECD bünyesinde vergi cennetleri bu unvanlarını kaybetti. Şimdi bu vergi cennetleri tüm bilgilerini herkese açmak zorunda. Bir devir kapanıyor. O gizlilik ortadan kalkıyor. Bizim birçok ülkeyle anlaşmamız oldu. Artık Türkiye’nin güvenli liman olduğu algısı artıyor.
TÜRK VATANDAŞLARIN YURTDIŞINDA HESAP TUTMASININ GEREĞİ KALMADI
"Vergi cennetlerine yönelik şu anda çok ciddi konumları yavaş yavaş zayıfladı. Şimdi eskiden vergi cennetlerinde para tutmanın çekiciliği vardı ama artık kalmadı. Türkiye şu anda çok daha çekici ve ciddi bir piyasa. Şimdi tüm bu hususları ele alan yeni bir düzenlemeye gidebiliriz. 1970’li, 1980’li yıllarda o veya bu nedenle yurtdışına götürdüğü kaynakları geri getirebiliriz. Önümüzdeki dönemde bu durumun taslağını çizebiliriz. Vatandaşın yurtdışında hesap bulundurması yasak değil. Hesap tutması da yasak değil. Önemli olan vergi ödemeleri. Türkiye artık güvenli liman. Artık vatandaşlarımızın yurtdışında kaynak tutmalarının gereği kalmadı."
VATANDAŞLAR VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEKTEN VAZGEÇMESİN
"Rakam konusunda kesin tahminler üretmemiz zor. Geçtiğimiz dönemde bir varlık barışı hesabı yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam bu rakam 48 milyar dolar civarıydı. Buradan da elde edilecek gelir 1,3 milyar dolar seviyesindeydi. Burada amaç vergi değil. Şu anda iç varlık barışı gündemde olan bir konu değil. Şu andaki çalışmadan bahsediyorum, sonrası için bir şey diyemem. Şunu açık belirtmek istiyorum, vatandaşımız böyle bir düzenleme olacağı için vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyecek diye bir şey algılanmasın."
ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE’Yİ YENİDEN BÜYÜK ÇIKIŞA SOKACAK
"Çözüm sürecinin ekonomiye de etkisi olacak. Kesinlikle bizim mali imkanlarımızı da artıracak. Bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltmak için büyük çaba harcadık. Ama yatırımcıların Doğu ve Güneydoğu’ya bakışı farklı oldu. Hala bölgesel kalkınmışlık farkları yüksek. Çözüm süreciyle bu farklar azalırsa, Türkiye Almanya ile arasındaki farkı da azaltacak. Geçmişte farklı farklı kaynaklara göre milyarlarca dolar terör için harcandı. Terör harcamalarını eğitim ve başka şeyler için harcamak ekonomiyi fırlatır. Biz bu kaynağı mutlaka ama mutlaka ülkemizin altyapısına, ülkemizin eğitimine harcamamız lazım. Ülkemizin kalkınmasına harcamamız lazım. Burada esas olarak bizim milletten aldığımız kaynakları milletten iş-aş yaratacak alanlarda, ülkemizin rekabet gücünü artıracak alanlara aktarmamız lazım."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)