BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKim tarihi zirve için Vietnam'da----

Kim tarihi zirve için Vietnam'da

Kim tarihi zirve için Vietnam'da
26 Şubat 2019 - 11:42 www.finansgundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye geldi. Hanoi'ye bugün geç saatlerde gelmesi beklenen Trump, Kim ile özel bir akşam yemeği yiyecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı  Donald Trump ile yapacağı zirve içinVietnam'ın başkenti Hanoi'ye geldi. 

Çin-Vietnam sınırına kadar trenle yolculuk eden, buradan kara yoluyla  başkente ulaşan Kim'e, bir koruma ordusunun eşlik ettiği görüldü.

Hanoi caddelerinde zırhlı limuzinle dolaşan Kim'in konaklayacağı Melia  Oteli'nin önünde çok sayıda gazeteci, polis ve asker beklerken, yüzlerce kişi  Kuzey Kore liderini görebilmek amacıyla yol kenarına kurulan barikatların  arkasında toplandı. Basında, "otele geldiğinde rock yıldızı gibi karşılandığı"  yorumları yapılan Kim'i gören bazı Vietnamlıların çığlık attığı belirtildi.

Bu arada Japon TBS TV kanalı, sigara tiryakisi olduğuna işaret ettiği  Kim'in, tren yolculuğu sırasında Çin'deki bir istasyonda sigara molası verdiğini  gösteren görüntüleri yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın da bugün geç saatlerde Vietnam'a gelmesi  bekleniyor.

Trump'ın, Hanoi'de Vietnam Devlet Başkanı Nguyen Phu Trong ve Başbakan  Nguyen Xuan Phuc ile görüştükten sonra Kim ile özel bir akşam yemeğinde bir araya  gelmesi planlanıyor.

Yemeğe, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim  Ofisi Direktörü Mick Mulvaney'in katılacağı, yemekte ayrıca Kim'in yanında iki  yardımcısının ve tarafların çevirmenlerinin olacağı belirtiliyor.

Trump ve Kim, Vietnam'da yarın ve perşembe günü bir dizi resmi görüşme  yapacak.

Birçok uzman, Kim'in nükleer silahlardan vazgeçeceğine ihtimal  vermiyor.

Vietnamlı yetkililer, zirve için güvenliğin en üst seviyeye  çıkarıldığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de  Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir  anlaşmaya imza atmıştı.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)