BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKim Jong Un’un hastalığı Güney Kore ekonomisini vurdu----

Kim Jong Un’un hastalığı Güney Kore ekonomisini vurdu

Kim Jong Un’un hastalığı Güney Kore ekonomisini vurdu
21 Nisan 2020 - 13:36 www.finansgundem.com

Kuzey Kore’de Kim Jong Un’un hastalığı düşman kardeş Güney Kore’de piyasaları düşürdü. Güney Kore para biriminin istikrarsızlık nedeniyle güç kaybetmesi bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası basının ismi verilmeyen ABD makamlarına dayandırdığı habere göre Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında durumu ciddileşti. Habere göre Kim Jong Un’un ameliyat sonrası yaşadığı hayati tehlike ABD istihbaratınca dikkatle izleniyor. Kuzey Kore Lideri’nin 15 Nisan’da gerçekleşen büyükbabasının doğum günü etkinliklerine katılmaması sağlığına ilişkin soruları ortaya çıkarmıştı. CNN’in haberine göre Kim Jong Un bundan dört gün önce hükümet toplantısında görülmüştü.

Kim Jong Un’un sağlık durumuna ilişkin haberler düşman kardeş olarak da bilinen Kuzey Kore ve Güney Kore sorununa ilişkin de işaretler verdi. İki ülke arasındaki istikrarlı sürecin yara alacağı düşüncesi Güney Kore ekonomisinde de yankı buldu.

Güney Kore para birimi won Kim Jong Un’a ilişkin ABD makamlarından yapılan açıklamayla birlikte küresel piyasalarda dolar karşısında %0,88 değer kaybetti.

Güney Kore piyasalarında sert düşüşler görüldü. Kospi endeksi %1,29 düşerken Kosdaq endeksi de %1,58 geriledi. Savunma firması Victek’in hisseleri %23,57’lik yükselişle ralli yaparken Kuzey Kore etkisindeki Hanil Hyundai Cement ve Hyundai Elevator hisseleri sırasıyla %3,57 ve %5,3’lük düşüş gösterdi.

Güney Kore’den yapılan açıklamalarda doğrulanmış herhangi bir bilginin olmadığı ve Kuzey Kore’de olağan dışı bir durum tespit edilmediği söylendi. Bank of America Menkul Kıymetler’den Adarsh Singa CNBC’ye yaptığı açıklamada yeni rejimin oluşturacağı potansiyel risklerin ne olacağının oldukça belirsiz bir konu olduğunu söyledi. Signa yüksek riskin Güney Kore para biriminde zayıflamaya neden olacağı konusuna dikkat çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)