BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKilise kriz için çabalıyor!----

Kilise kriz için çabalıyor!

Kilise kriz için çabalıyor!
20 Mart 2013 - 13:31 www.finansgundem.com

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, ekonomik krize çare için önerilerde bulundu

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, ekonomik krize çare olması için bütün kilise varlığını Rum hükümetinin hizmetine sunmaya hazır olduklarını açıkladı. Hrisostomos, basılacak devlet tahvillerini alabileceklerini duyurdu.
 İflasın eşiğine gelen Kıbrıs Rum Kesimi'nin ekonomik krizle mücadelesine kiliseden somut bir destek geldi. AB yardımına ilişkin yasa tasarısının Rum Meclisi tarafından reddedilmesinin ardından krize çözüm çabalarına destek için kolları sıvayan Başpiskopos Hrisostomos, Rum lider Nikos Anastasiyadis ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Başpiskopos Hrisostomos, bankacılık sisteminin çökmemesi, halkın desteklenmesi ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin ayakları üzerine doğrulabilmesi için kilisenin bütün mal varlığını hükümetin emrine tahsis edebileceğini duyurdu.
Hrisostomos, Rum lidere krizden çıkış önerisi sunduğunu belirtti. Başpiskopos, devlet tahvili basılması halinde halkın bunu destekleyeceğini söyledi. Devasa büyüklükte olan bütün kilise varlığına ipotek konulabileceği teklifinde bulunan Başpiskopos, bununla devlet tahvillerine yatırım yapılabileceğini, böylelikle devletin sağlayacağı kaynak ile ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ifade etti. Krizin yönetilebileceği yorumunda bulunan Başpiskopos, bütün metropolit, manastır ve kiliselerin tahvil alacakları güvencesi de verdi. Hrisostomos, bu konuda bir komisyonun çalışmaya başlayacağını ve kısa sürede sonuç alınabileceğini ifade etti. Son olarak AB yardımına kapı aralayan yasal düzenlemeyi reddeden milletvekillerini doğru karar verdikleri için tebrik eden Rum Kilisesi lideri Başpiskopos Hrisostomos, Avrupa'nın artık küçük devletlere de saygı göstermeyi öğrenmesi gerektiğini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)