BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Kıbrıs felaketi her yerde görülebilir'----

'Kıbrıs felaketi her yerde görülebilir'

'Kıbrıs felaketi her yerde görülebilir'
03 Nisan 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Marc Faber, Güney Kıbrıs'ta yaşananların diğer pek çok ülkesinde görüleceğini söyledi

“Güney Kıbrıs’ta yaşanan bankacılık felaketi ABD’de de yeniden kendisini gösterebilir.” Bu açıklama ünlü yatırımcı Marc Faber’den geldi.
Gloom Boom&Doom Report’un editörü ve yayıncısı Marc Faber ekonomi dünyasına yeniden Avrupa krizini hatırlatan Güney Kıbrıs bankacılık krizinin her hangi bir batı demokrasisinde yeniden patlak verebileceğine dikkat çekti. Marc Faber, artan servet dengesizliğinin, artık servetin saklanacak hiçbir yeri kalmadığı anlamına geldiğini ve Güney Kıbrıs´ta yaşanan son gelişmelere benzer durumların dünyanın diğer pek çok ülkesinde görüleceğini, bu ülkelere gelişmiş ekonomilerin de dahil olduğunu söyledi.
CNBC’ye verdiği mülakatta Faber, zengin ABD’nin yüzde 20 ila 30 arasındaki kayıplara hazır olması gerektiğini belirtti. “Eğer şanlıysanız para kaybetmezsiniz” diyen ünlü yatırımcı Rum Kesimi’nde olanlara bakıldığında yüksek vergiler ile zengin halkın parasının bir kısmını kaybettiğine dikkat çekti.
Pek çok piyasada Ocak ayından beri kötü performans sergilendiğini kaydeden Faber, ABD tarafında yaz aylarından beri ilk yükselişin gözlendiğini, para basma ve  sermayenin yanlış tahsisi ile ABD piyasalarında da düşüş yaşanacağını savundu.
ABD’de finansal servetin yüzde 92’lik bölümünün nüfusun yüzde 5’ine ait olduğunu belirten Faber, çoğunluğun anlamlı hisse pozisyonlarına sahip olmadığını dolayısıyla hisse yükselişlerinden fazla yarar sağlayamadıklarını dile getirdi.  Buna karşılık artan maliyetlerden ciddi zarar gören çoğunluk ile hızlı bir geri çekilme yaşanabileceğine vurgu yapan ünlü yatırımcı “hepimiz de biliyoruz ki ortalama hane halkı reel geliri son birkaç yıldır aşağıya gidiyor." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)