BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKenya'da ölenler hangi ülkeden?----

Kenya'da ölenler hangi ülkeden?

Kenya'da ölenler hangi ülkeden?
22 Eylül 2013 - 10:29 www.finansgundem.com

Kenya'da alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 2 Kanada ve 2 Fransız vatandaşı öldü, 4 ABD vatandaşı yaralandı

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirenler arasında iki Kanada ve iki Fransız vatandaşının bulunduğu, dört ABD vatandaşının yaralandığı bildirildi.
Kanada Başbakanı Stephen Harper, Vatandaşlık ve Göç Bakanlığında görevli diplomat Annemarie Desloges ile kimliği henüz belirlenemeyen bir Kanada vatandaşının saldırıda öldüğünü açıkladı.
Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, iki Fransız kadının kurbanlar arasında yer aldığı belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, sorumluluğunu Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütünün üstlendiği saldırıda dört Amerikalının yaralandığı ifade edildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Nairobi'deki ABD Büyükelciliği görevlilerinin saldırıdan "trajik bir biçimde etkilendiğini" söylerken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, ABD'nin saldırganları adalet önüne çıkarmak için Kenya hükümetine destek vermeye hazır olduğunu söyledi.
Saldırıyı sert bir dille kınayan Dışişleri Bakanı John Kerry, "Kenya'daki saldırı, yaşamı duyarsızca yok edebilen korkunç bir kötülüğün ne yazık ki hala var olduğunu bir kez daha anımsattı. Bu tür saldırılar, bizim barışa ve adalete bağlılığımızı değiştiremez. Aksine terörizmin kökünü kurutmak ve dünyanın her yanında hoşgörünün egemen olmasını sağlamak için daha fazla güç verir" dedi.
Nairobi'deki Westgate Merkezi'ne yerel saatle 12.00'de giren bir grup silahlı saldırganın sivil halkın üzerine el bombaları fırlatması ve otomatik silahlarla ateş açması sonucu 39 kişi yaşamını yitirmiş, 150'den fazlası yaralanmıştı.
Saldırıda ölenler arasında yakınlarının da bulunduğunu belirten Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, devlet televizyonundan halka seslenirken, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar saldırganları yakalayacağız. Bu çirkin saldırının sorumluları, hak ettikleri cezayı alacaklar" ifadesini kullanmıştı.
Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı Kenya'nın Somali'deki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediklerini belirtmişti.
Somali'nin güneyinde 2011 yılından bu yana yaklaşık 4 bin Kenyalı asker bulunuyor.
Saldırganların hala bazı sivilleri rehin tuttuğu alışveriş merkezindeki operasyon devam ediyor. A.A
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)