BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKent: Büyüme ve istihdam öncelikli konular----

Kent: Büyüme ve istihdam öncelikli konular

Kent: Büyüme ve istihdam öncelikli konular
15 Kasım 2015 - 15:42 www.finansgundem.com

Coca Cola CEO'su Muhtar Kent B20 toplantısında küresel ekonomik büyüme ve istihdam yaratılmasının öncelik olduğuna vurgu yaptı

Coca Cola Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent G20 Liderler Zirvesi kapsamında, iş dünyasını temsil eden B20 tarafından düzenlenen basın toplantısında, küresel ekonomik büyüme ve istihdam yaratılması konularının iş dünyası, sivil toplum ve devletler için öncelikli konular olduğunu söyledi.

Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması konusunda mutabakata varılması ve bunun gerçekleşmesiyle dünya ticaretinin 3 trilyon dolar artacağını ve 20 milyonun üzerinde ek istihdamın gündeme geleceğini dile getiren Kent, genç ve kadınların iş gücüne katılmasının artırılması, KOBİ'lerin geliştirilmesi ve alternatif finansman kaynaklarına erişimlerin kolaylaştırılması ve altyapı yatırımları yoluyla büyümenin artırılabileceğini ifade etti. Kent, "Ümitliyim. Bence en fazla etkileşimin olduğu G20 toplantısı buydu. İş dünyası, uluslararası örgütler ve G20 liderleri arasında büyük bir etkileşim oldu" diye konuştu.

Paris'teki terör saldırılarının, dünya ekonomisine etkileri konusundaki soruya karşılık Kent, şunları kaydetti:

"Şimdikinden kararlı hiçbir zaman olmadık. Her düzeydeki yönetimlerle sıkı işbirliği içerisinde çalışma gayretinde olacağız. Bunun etkisini azaltmak için yatırımlarımızı, dayanışmamızı, desteğimizi sürdüreceğiz. Bu saldırı Fransa'da olsa bile aslında global ölçekte bir saldırıdır. Küresel liderlerin olduğu gibi iş önderlerinin de daha kapsayıcı bir planı, çerçevesi olacaktır. Çok daha katılımcı bir ekonomik model izlenecektir. Bu model uzun vadede bu gibi şeylerin tekrarını engelleyecektir. Bu bizim için beraber çalışmak, daha da yakınlaşmak için bir fırsattır."

Hindistan'ın Bharti Enterprises Grup Üst Yöneticisi ve Milletlerarası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sunil Bharti Mittal de dijital toplum yaratmanın gücünün çok fazla olduğunu vurguladı. Bir çok ülkede altyapı eksikliği bulunduğuna işaret eden Mittal, dijital dünyanın çok şey vadettiğini bunun için de telekom şirketlerinin desteklenmesi, söz konusu alanlara daha büyük yatırımlar yapılması gerektiğini belirtti.

İspanyol bankası BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez, 2009'dan bu yana en düşük büyüme oranlarının görüldüğünü söyledi.

Büyümenin teşvik edilmesinin bir numaralı öncelik olması gerektiğini vurgulayan Gonzalez, bu amaçla KOBİ'lere kredi verilmesinin kolaylaştırılması ve finansal düzenleyici çerçevelerin iyileştirilmesi önerilerinde bulunduklarını ifade etti. Gonzalez, KOBİ'lerle ilgili kredi bilgilerine erişimin kolaylaştırılmasının finansmana erişim konusundaki sıkıntıları ortadan kaldıracağını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)