BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Kemer sıkarak büyüme olmaz'----

'Kemer sıkarak büyüme olmaz'

'Kemer sıkarak büyüme olmaz'
11 Nisan 2013 - 17:36 www.finansgundem.com

Joseph Stiglitz büyük ekonomilerin kemer sıkarak büyüdüğüne dair hiçbir örnek yaşanmadığına dikkat çekti

ABD’nin Columbia Üniversitesi profesörlerinden Joseph Stiglitz büyük ekonomilerin bütçe kesintileriyle büyüme sağlamalarının imkansız olduğunu belirtti.
Stiglitz kemer sıkma politikaların ekonomileri zayıflatarak, işsizliği, düşük çalışma ücreti ve eşitsizliği artırdığının altını çizdi.
Aynı zamanda Dünya Bankası’nın eski başekonomistlerinden olan Stiglitz, ekonomik büyümeyi sağlamak için kemer sıkma politikaları yerine canlandırıcı mali politikaların izlenmesi gerektiğini savundu.
Diğer bir Nobel Ödüllü ekonomist Paul Krugman ise Şubat ayında yaptığı açıklamada Stiglitz’e benzer açıklamalarda bulunmuş, fakat bir adım daha öteye giderek, kemer sıkmanın 'İnsanlar üzerinde uygulanan etik olmayan bir deney' olduğunu belirtmişti.
Krugman, Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın kemer sıkma politikaları uygulayarak şimdi yüksek işsizlikle mücadele etmek zorunda kaldıklarına da dikkat çekmişti.
İstihdam oranlarının yüksek olduğu İsviçre, 1990’larda uyguladığı kemer sıkma politikaların ardından Sitglitz’in bahsettiği gibi yüksek işsizlikle karşı karşıya kalmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)