BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKedisini tekmeleyen futbolcuya 180 saat kamu hizmeti cezası----

Kedisini tekmeleyen futbolcuya 180 saat kamu hizmeti cezası

Kedisini tekmeleyen futbolcuya 180 saat kamu hizmeti cezası
01 Haziran 2022 - 14:23 www.finansgundem.com

27 yaşındaki futbolcu Kurt Zouma, kedisini tekmelediği için yargılandığı davada, 180 saat ücretsiz kamu hizmetine mahkum edildi ve 5 sene boyunca kedi sahibi olmasına yasak getirildi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'da forma giyen futbolcu Zouma, hakkındaki kararı öğrenmek için geldiği Thames Sulh Ceza Mahkemesi'nde, kedi kostümü giyen bir protestocu tarafından karşılandı.

Yargıç Susan Holdham, kedinin tekmelenmesini "utanç verici ve kınanması gereken bir eylem" olarak değerlendirerek, sporcuya hitaben "Kedi ihtiyaçlarını karşılamak için sana muhtaçtı. Şubat ayındaki o gün kedinin ihtiyaçlarını karşılamadığın gibi eğlencen için gereksiz şekilde acı çekmesine neden oldun" ifadelerini kullandı.

Adidas sponsorluk anlaşmasını kaybetti

Futbolcunun avukatları ise müvekkillerinin ırkçı taciz ve tehditlere maruz kaldığını, Adidas sponsorluk anlaşmasını kaybettiğini, 250 bin sterlin para cezasına çarptırıldığını ve görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Fransa milli takımına seçilmediğini aktardı.

8 bin 887 sterlinlik dava masraflarını da ödeyecek

Mahkeme, Kurt Zouma'yı, 180 saat ücretsiz kamu hizmeti cezasının yanı sıra 8 bin 887 sterlinlik (184 bin TL) dava masraflarını ödemeye mahkum etti. Ayrıca futbolcunun 5 yıl süreyle kedi sahibi olması yasaklandı.

Futbolcunun kardeşi Yoan Zouma da suçun işlenmesine yardım ettiği gerekçesiyle 140 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. Kararda, cezada kardeşlerin daha önceden bir suç kayıtları olmaması, suçlarını kabul etmeleri ve olayın meydana gelmesinden sonra Kurt Zouma'nın West Ham tarafından para cezasına çarptırılması dikkate alındı.

Kediye topa vurur gibi tekme atmıştı

Şubatta ortaya çıkan görüntülerde, Fransız asıllı futbolcunun, evindeki kediye topa vurur gibi tekme attığı ve bu sırada evdekilerle gülüp eğlendiği yer almıştı. Ayrıca oyuncunun "Yemin ederim onu öldüreceğim" dediği duyulmuştu. Olay sonrası futbolcu Kurt Zouma özür dilese de takımı tarafından para cezasına çarptırılmış, evdeki 2 kedi de koruma altına alınmıştı.

İspanya'da hayvanlara kötü muameleye yasal düzenleme

2020 yangınları 17 milyon hayvanın canına mal oldu

Doğaya ve hayvanlara zarar veren 1300 kişiye yaklaşık 5,5 milyon lira para cezası

7.4 milyonluk mirasını hayvanlara bırkaktı

Evcil hayvanı ölen çalışanlara 'yas izni'

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)