BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvcil hayvanı ölen çalışanlara 'yas izni' ----

Evcil hayvanı ölen çalışanlara 'yas izni'

Evcil hayvanı ölen çalışanlara 'yas izni'
23 Eylül 2021 - 13:56 www.finansgundem.com

Kolombiya'da meclise sunulan tasarının yasalaşması durumunda, evcil hayvanlarını kaybeden çalışanlar iki günlük ücretli izin alabilecek.

Liberal Parti kongre üyesi Alejandro Carlos Chacon, bir çalışanın evcil hayvanının ölümünün ardından işverenlere iki gün ücretli izin vermelerini zorunlu kılacak bir yasa tasarısı sundu.

Chacon, mecliste yaptığı konuşmada, "Ailevi ilişkiler sadece insanlarla sınırlı değil, farklı türler arasında da benzer ilişkilerin kuruluyor'' dedi.

Chacon, "Bazı insanların çocuğu yoktur, ancak güçlü bir duygusal bağ geliştirdikleri çok sevdikleri bir evcil hayvanı vardır" diye konuştu.

48 yaşındaki kongre üyesi, önerilen ücretli iznin, insanların 'işleriyle meşgul olmadan sevdikleri hayvanlarını kaybetmenin acısını atmasına yardımcı olacağını' söyledi.

Ülkedeki 10 haneden yaklaşık altısında evcil bir hayvan bulunduğunu ifade eden Chacon, tasarının Kolombiyalı ailelerin çoğunluğu için geçerli olacağını söyledi.
Tasarıda, ücretli iznin 'egzotik' hayvanların ölümü durumunda ise geçerli olmadığı belirtildi.

KANITLAMA ZORUNLULUĞU OLACAK

Tasarıda, çalışan kişiler bir evcil hayvan sahibi olduklarını kanıtlamak zorunda. Ücretli iznin suistimal edilmesini önlemek adına kişinin, işe başladığında veya evcil hayvanı aldıktan en geç iki gün işvereni bilgilendirmesi gerekecek.

Tasarının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi'nden geçmesi gerekiyor.

Hollanda canlı hayvan nüfusunu azaltmayı planlıyor

 

Hayvansal gıda ihracatı 3 milyar doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)