BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKedilerin korona virüse yakalanma ihtimali köpeklerden yüksek----

Kedilerin korona virüse yakalanma ihtimali köpeklerden yüksek

Kedilerin korona virüse yakalanma ihtimali köpeklerden yüksek
27 Temmuz 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Kedilerin korona virüse yakalanma ihtimalinin köpeklerden daha yüksek olduğu keşfedildi.

ABD'de yapılan araştırmada bilim insanları, kedilerin korona virüse yakalanma ihtimalinin köpeklerden daha yüksek olduğunu keşfetti.

Araştırmada 239 evcil kedi ve 510 evcil köpeğin geçen yılın nisan ve haziran ayları arasında toplanan örnekleri analiz edildi. Uzmanlar, hayvanların antikorlarını inceleyerek korona virüse yakalanıp yakalanmadığına baktı.

Bulgular kedilerin yüzde 8'inin, köpeklerinse yüzde 1'inden daha azının Kovid-19'a yakalandığını gösterdi. Ancak bunun nedeni bilinmiyor.

Bilim insanlarının bu konuda akıllarına gelen bir ihtimal Antiyojensin-Dönüştürücü enzim 2 (ACE2) adlı alıcı. Zira insanlardaki ACE2'nun genetik dizilimi, kedilerin eşdeğer dizilimine köpeklerinkine göre daha çok benziyor.

Araştırma ekibinden, Minnesota Üniversitesi Veterinerlik ve Biyomedikal Bilimler Bölümü'nde profesör olan Hinh Ly şöyle konuştu:

"Evcil hayvanlar bazı bulaşıcı hastalıkların kaynağı olabileceği için, ABD'deki en popüler iki evcil hayvan türünün SARS-CoV-2'ye ne kadar duyarlı olduğunun tespit edilmesi (ve hastalığın aralarında ne kadar yaygın olabileceği), hem insan hem de hayvan sağlığı konusunda önem arz edebilir."

Çalışmada yer almayan biyomedikal araştırmacı Angela Bosco-Lauth da "Kedilerin bu kadar kolay enfekte olmasına ve nadiren hastalık belirtisi göstermesine biraz şaşırdım" dedi.

Virolog Jonathan Runstadler ise hasta kedi ve köpeklerin, insanlara risk oluşturduğuna dair hâlâ hiçbir kanıt olmadığına dikkat çekti.

Kediler ve köpekler de hastalığa yakalanabiliyor

 

Dünyanın konuştuğu karar! Kedilere sokağa çıkma yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)