BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan'dan krizle mücadele planı----

Kazakistan'dan krizle mücadele planı

Kazakistan'dan krizle mücadele planı
01 Mart 2022 - 09:36 www.finansgundem.com

Kazakistan'da hükümet, devam eden Rusya-Ukrayna savaşının, ulusal ekonomiye olumsuz etkilerini önlemek için "olumsuz, temel ve iyimser" olarak üç senaryodan oluşan krizle mücadele planını kabul etti.


Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Alibek Kuantırov, haftalık bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, bölgedeki jeopolitik gerginlik nedeniyle ülke ekonomisi ve iç piyasayı kontrol altında tutmak için ulusal banka ile iş birliği yürüttüklerini duyurdu.

Kuantırov, Ukrayna'da durumun kötüleşmesinin sadece ülkesinin değil tüm bölge ülkelerinin ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söyleyerek, "Kazakistan Ulusal Bankası ile hükümeti, olumsuz, temel ve iyimser senaryodan oluşan krizle mücadele planını kabul etti" açıklamasını yaptı.

Kuantırov, 3 senaryolu planın hangi senaryoya göre işleyeceği konusunda, "Bu, Ukrayna'daki durumun ne yönde gelişeceğine bağlı" diye konuştu.

Kazakistan Ulusal Bankası faiz oranını yükseltmişti

Kazakistan Ulusal Bankası, Rusya ve Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat'ta ulusal para birimine ve enflasyona baskıyı azaltmak için politika faiz oranını yüzde 13,5'e yükseltme kararı almıştı.

Ülkede son bir haftada milli para Tenge, ABD doları karşısında değer kaybetmeye başlamış ve Ulusal Banka tarafından geçen hafta 176 milyon dolar tutarında döviz müdahalesi gerçekleştirilmişti.

Japonya Rusya'daki enerji projelerinden çekiliyor

 

Ateşkes görüşmeleri altın fiyatını baskılıyor

 

Dev konvoy Kiev'e yaklaşıyor: Tam 64 km uzunluğunda

 

ECB, Ukrayna krizi çözülünceye kadar politika adımı atmamalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)