BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKazakistan Bitcoin 'cenneti' parıltısını kaybediyor olabilir----

Kazakistan Bitcoin 'cenneti' parıltısını kaybediyor olabilir

Kazakistan Bitcoin 'cenneti' parıltısını kaybediyor olabilir
17 Ocak 2022 - 11:29 www.finansgundem.com

Kazakistan'ın, geçen hafta internet kesintilerinin ardından ayrılmak isteyen bazı büyük madencilere göre, ülkenin artık bir zamanlar olduğu gibi bitcoin sığınağı olmayabileceği ve bunun da sıkı düzenleme konusundaki endişeleri artırdığı bildirildi.

Dünyanın en büyük ikinci madencilik merkezi olan ülkede hükümetin internetin kapatılması, kripto para birimini üretmek için kullanılan veri merkezleri çevrimdışı duruma geldiğinden, bitcoin'in küresel bilgi işlem gücünün yaklaşık % 13 oranında düşmesine neden oldu.

Ülkedeki yasal madencilik şirketlerinin % 80'ini temsil eden Kazakistan Ulusal Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği'nden Alan Dorjiyev, çoğu kripto üreticisinin artık tekrar çevrimiçi olduğunu bildirdi.

Yine de, Reuters tarafından röportaj yapılan dört büyük madenciye göre, operasyonların yeniden başlaması, hızla büyüyen kripto para birimi endüstrisi için sorunların ortaya çıkabileceğini gizleyebilir ve bazıları kendile veya müşterileri için faaliyet göstermek için başka ülkeler arayabilir.

Madenciler, daha sıkı hükümet gözetimi ortaya çıktıkça internet kesintisinin, işin istikrarı ve beklentileri hakkında artan endişeleri artırdığını aktardı.

Ülkenin ucuz elektrik fiyatlarından yararlanmak için operasyonlarını Çin'den Kazakistan'a taşıyan bir madenci olan Vincent Liu, değişen ortamın operasyonları Kuzey Amerika veya Rusya'ya kaydırmaya yönelttiğini bildirdi.

Kripto ödemelerde Bitcoin'in popülerliği azalıyor

 

Kripto paraların kader haftası

 

Bitcoin fiyatında 43 bin dolar tedirginliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)