BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin fiyatında 43 bin dolar tedirginliği----

Bitcoin fiyatında 43 bin dolar tedirginliği

Bitcoin fiyatında 43 bin dolar tedirginliği
17 Ocak 2022 - 10:50 www.finansgundem.com

Kripto para yatırımcıları Bitcoin fiyatının 43.000 doların altında kalmasından hoşnut değil. Peki fiyat nereye gider?

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek değerini elde etmesinin ardından yüzde 40’a yakın değer kaybetmişti. Şimdilerde ise toparlanma sürecine girmiş görünüyor.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView üzerinden alınan verilere göre Bitcoin, 42.000 dolar civarında konsolide olmaya çalışıyor. En büyük kripto para birimi 40.000 dolar seviyesini destek olarak belirledikten sonra yatay seyre geçmiş durumda.

Aşağı yönlü eğimleri azalmaya başlayan hareketli ortalamalar (MA) ve orta bölgenin hemen altındaki göreceli güç endeksi (RSI) değeri, kasım ayından bu yana avantajlı durumdaki ayıların üstünlüklerini yitirmeye başladıklarına işaret ediyor.

BTC/USD – Bitcoin teknik analiz

Boğalar, son birkaç gündür Bitcoin'i 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (44.231 dolar) üzerine çıkarmak için mücadele ediyor, ancak henüz başarılı olamadılar. Öte yandan 40.000 dolar civarındaki güçlü destek, boğaların her düşüşte alım yaptığını gösteriyor.

Alıcılar, fiyatı 20 günlük EMA'nın üzerine çıkarır ve günlük kapanış elde ederse trendde değişiklik yaşanabileceğine dair ilk işaretler ortaya çıkacak. BTC/USDT paritesi daha sonra ayıların sert bir direnç gösterebileceği 50 günlük basit hareketli ortalamaya (47.691 dolar) yükselebilir. Bu direncin üzerinde bir kırılım ve kapanış, 52.088 dolara doğru yükseliş rallisinin yolunu açabilir.

İlgili: Bitcoin boğası: Tüm Amerikalıların üçte biri Bitcoin alacak

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA'nın üzerine çıkamazsa, piyasa duyarlılığının negatif kalacağını ve yatırımcıların rallilerde satış yaptığı ortaya çıkacak. Ayılar daha sonra fiyatı, kritik destek olan 39.600 doların altına indirmek için hamlede bulunacaktır. Başarılı olurlarsa paritedeki düşüş trendi devam edebilir.

Aşırı korku sürüyor

Kripto para piyasasındaki duyarlılığın bir göstergesi olan Kripto Korku ve Hırs endeksi, 22 değerine işaret ediyor. “Aşırı korku” olarak tanımlanan bu seviye, yaklaşık bir aydır değişmemiş durumda.

En son 22 Aralık tarihinde 45 ile “korku” seviyesinde izlenen BTC/USD paritesi, o günden bu yana “aşırı korku” seviyesi dolaylarında ilerliyor.

Bu haber yayına hazırlandığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri 2,05 trilyon dolar olarak hesaplanırken Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı ise yüzde 39,5 civarındaydı.

Kripto ödemelerde Bitcoin'in popülerliği azalıyor

 

Bankaların uçuk Bitcoin tahminleri

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)