BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKayyumların görevi sona erdi----

Kayyumların görevi sona erdi

Kayyumların görevi sona erdi
02 Eylül 2016 - 09:09 www.finansgundem.com

Yeni KHK ile şirketlere kayyum atanmayacak, satış ve tasfiye işlemleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılacak

Olağanüstü hal kapsamında dün yayımlanan kanun hükmünde kararnameye (KHK) göre "terör örgütlerine" aidiyet veya irtibat nedeniyle şirketlere atanan kayyumların yetkileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Halka açık şirketlerin kayyum atanmış başlıcaları arasında hükümetin "terör örgütü" olarak nitelediği Fethullah Gülen cemaati ile bağlantılı Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji yer alıyor.

Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan 674 sayılı KHK'ya göre TMSF, "şirketlerin mali durumu, ortaklık yapısı, diğer sorunları veya piyasa koşulları nedeniyle mevcut halin sürdürülebilir olmadığının... tespit edilmesi durumunda" şirketlerin veya şirket varlıklarının satılmasına veya feshine karar verebilecek.

Yine KHK'ya göre kayyum yetkisinin TMSF'ye hakim kararıyla devredilmesinin ardından kayyumların görevi sona erecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)