BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKayagazı hayal mi olacak?----

Kayagazı hayal mi olacak?

Kayagazı hayal mi olacak?
17 Mart 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol’a göre, Türkiye’nin bu gazı bulup işletmesi zaman istiyor

ABD’nin enerjide kendi kendine yeterliliğini artıran ve uluslararası ilişkilerde önemli değişikliklere neden olma potansiyeli taşıyan “kaya gazı devriminin” Türkiye’de de yaşanması mümkün olsa da bu oldukça zaman alacak.
Amerikan düşünce kuruluşu German Marshall Fund tarafından düzenlenen Brüksel Forumu’na katılan Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol, kaya gazı denkleminde kazananın ABD, kaybedenin ise Rusya olduğunu söyledi. Birol, ABD’nin kaya gazını devreye sokmasının 70’lerde ortaya çıkan nükleer enerji kadar hatta ondan daha önemli olduğu görüşünde.
Gaz fiyatlarına darbe
“Kaya gazının devreye girmesinin iki önemli etkisi var. Birincisi ülkelerin ekonomilerini, bazılarını olumlu bazılarını da olumsuz etkiliyor. İkincisi de jeopolitik olarak ülkeleri etkileyebilecek bir güce sahip” diyen Birol’a göre önümüzdeki dönemde Rusya çok daha az gaz ihraç edecek ve bu ülkenin gaz fiyatlarını belirleme gücüne büyük darbe inecek.
Kaya gazının Türkiye açısından da iki önemli potansiyel içerdiğini belirten Birol şöyle konuştu:
“İlki Türkiye de bu gazı bulup işletme yoluna gidebilir ama bu zaman isteyecek bir şey.Türkiye bu açıdan daha işin çok başında. Binlerce kuyu açılması gerekiyor. İkinci potansiyel ise Türkiye’nin bundan sonraki gaz alımlarında, Rusya dışında ülkelerin de olduğunu düşünerek kartlarını daha iyi kullanabilecek olması. Bu da Türkiye’nin elini güçlendirecek.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)