BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKatılım bankasının patronu Hazine!----

Katılım bankasının patronu Hazine!

Katılım bankasının patronu Hazine!
21 Ocak 2014 - 07:53 www.finansgundem.com

Ziraat, faizsiz finans hizmeti verecek katılım bankası kurma hazırlıklarını tamamladı. İlk sermaye Hazine Müsteşarlığı'ndan...

Ekonomi yönetiminin, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, BDDK, Hazine, Merkez Bankası ve SPK ile yürüttüğü katılım bankalarına yönelik çalışma tamamlandı.

Sabah'da yer alan habere göre, Başka bir isim ve bilanço ile katılım bankası kurma hazırlıkları tamamlanan ve Haziran 2014'te faaliyete başlayacak Ziraat'ın katılım bankasına ilk sermayeyi Hazine Müsteşarlığı koyacak. Böylece yeni bankanın sermayesi Ziraat Bankası'nın kasasından değil Hazine'nin "helal fonlarından" temin edilecek. BDDK'nın öngördüğü asgari 300 milyon dolarlık sermayenin de hazır olduğu öğrenildi.

PATRONU 'HAZİNE' OLACAK

Ziraat Bankası'nın başka bir isimle kurulacak katılım bankasının patronu Hazine olacak. Kira sertifikası başta olmak üzere faizsiz enstrumanlara ağırlık verilecek olan yeni sistemin Türkiye'ye yayılmasını hedefleyen çalışma ile Ziraat Bankası'nın şubeleri muhabirlik görevi görse de iştirakin kasası ayrı olacak.

Faizsiz bankacılık hizmeti verecek yeni iştirake koyulacak isim ise sır gibi saklanırken, Ziraat adının geçmeyeceği belirtiliyor. Kulislerde, Türkiye'nin ilk İslami bankası olarak kurulan Türkbank isminin kullanılabileceği konuşuluyor. Kamu bankalarının faizsiz bankacılık girişimi uluslar arası lobileri tedirgin ediyor. 17 Aralık operasyonunda hedef gösterilen Halk Bankası ile Ziraat Bankası'nın katılım bankacılığına başlaması Körfez sermayesini Türkiye'ye çekecek.

DÜNYA ÖRNEKLERİ İNCELENDİ
Deutsche Bank , UBS, HSBC, Citibank klasik bankacılığın yanı sıra İslami bankacılık alanında da çalışıyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de İslami bankacılık gelecek 10 yılda 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)