BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım bankacılığına katkıya izin!----

Katılım bankacılığına katkıya izin!

Katılım bankacılığına katkıya izin!
04 Nisan 2013 - 15:12 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, katılım bankacılığına katkı sağlayacak kuruluşlara izin verileceğini söyledi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Öztekin, "Katılım bankacılığına zarar vermeyecek, katkı sağlayacak gruplara izin verilir" dedi.
Öztekin ayrıca, katılım bankacılığına başvuranların aynı isimle devam etmemelerinin iyi olacağını belirtti. BDDK Başkanı, "Halkbank'ın katılım bankacılığını aynı isimle yapmaması doğru olur" dedi.
Öztekin, "Lisans kavramı yanlış anlaşılıyor. Önce banka kuruluş izni veriyoruz sonra bu kuruluşun faaliyete geçme izni veriyoruz. Faaliyete başlaması için yeterli ekipman bir teşkilat oluşturmaya bağlı. Beklemede olan banka yok şu anda bizde. Fiilen şu Banka bekliyor diyemem. Ciddi bir başvuru bulunmuyor" sözleriyle devam etti.
'YÜZDE 15'TEN DAHA FAZLA BÜYÜYEMESİNİZ DİYE BİR ŞEY YOK'
Kredi büyümesine getirilen yüzde 15'lik sınırlamayla ilgili olarak Öztekin, "Yüzde 15'ten fazla büyüyemezsiniz diye birşey yok. Yüzde 15'i aşınca Merkez Bankası diyor ki ben rezerv bulundururum. Yüzde 20 de büyüyebilir 30 da büyüyebilir buna karşılık 'cari açığın artacağını düşünüyorum tedbirli olurum' diyor" dedi.
"Kredi bazında şu anda yılın ilk dönemleri olduğu için de ben bir risk görmüyorum" diyen Öztekin, taksitli kredi kartlarının biraz aşırı büyüdüğünü onun ötesinde çok aşırı bir büyüme olmadığını, yüzde 20'ler civarında bir büyüme söz konusu olduğunu söyledi.
'YÜZDE 4 ÜSTÜ BÜYÜME İÇİN GAYRET EDERİZ'
Beklentinin altında yüzde 2,2 olarak gerçekleşen 2012 büyüme rakamları için Öztekin, "Bir kısıntı yok. Yüzde 4 için ne gerekiyorsa mutlaka hem Merkez Bankası hem biz elimizden gelen gayreti sarfederiz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)