BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatarlı banka Türkiye'yi gözüne kestirdi!----

Katarlı banka Türkiye'yi gözüne kestirdi!

Katarlı banka Türkiye'yi gözüne kestirdi!
01 Mart 2016 - 15:30 www.finansgundem.com

Katar merkezli yatırım bankası TFI, Türkiye'de birçok sektörde yatırım bakıyor. Şirket yatırım için net bir bütçe belirlemedi

The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Dünya'da yer alan habere göre,  Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi ve ekledi:

'Net bir bütçe belirlemedik'

"Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için bakıyoruz. Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık."

Al Obaidan olası yatırım büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz. Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" dedi.

CEO Al Obaidan'ın verdiği bilgiye göre; TFI Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman'da toplam 400-500 milyon dolarlık; ABD'de ise yaklaşık 800 milyon dolarlık portföye sahip.

Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını; ama özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan; eğitim alanında ise uluslararası nitelikte eğitim veren okulların ilgilerini çektiğini söyledi.

'Körfez yatırımcısının iştahı sürüyor'

TFI Aralık ayında Kiler GYO ile İstanbul Sapphire binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da şirketin mülkiyetinde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalamıştı.

Al Obaidan, söz konusu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili soru üzerine ise, "TFI olarak Sapphire'in toplu satışı konusunda uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi görüyoruz. Potansiyel alıcılarla görüşmeler ve müzakereler olumlu yönde ilerliyor" dedi.

Kiler GYO'nun Ocak ayında KAP'a bildirdiği 2015 yıl sonu değerlemelerine göre, şirketin portföyünde en değerli gayrimenkul olarak yer alan İstanbul Sapphire'in değeri 824.5 milyon TL (294 milyon dolar) olarak açıklanmıştı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Körfez yatırımcısının yatırım kararlarını etkileyip etkilemediği ile ilgili soru üzerine ise Al Obaidan, bir miktar likidite sorunu olmakla birlikte, yatırım iştahının sürdüğünü ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)