BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar'la Güney Kore arasında LNG anlaşması----

Katar'la Güney Kore arasında LNG anlaşması

Katar'la Güney Kore arasında LNG anlaşması
12 Temmuz 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

Katar, Güney Kore'ye yirmi yıl süreyle yılda iki milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satılması konusunda anlaşma imzaladı.

Devlete bağlı Katar Petrol Kurumundan (Qatar Petroleum) yapılan yazılı açıklamada, Qatar Petroleum ile Güney Kore'de devlete ait doğalgaz şirketi Korea Gas Corporation (KOGAS) arasında imzalanan LNG tedariki anlaşmasına ilişkin bilgi verildi.

KOGAS'a yirmi yıl süreyle yılda iki milyon ton LNG satılması konusunda anlaşma imzalandığı kaydedilen açıklamada, anlaşmanın 2025 Ocak ayından itibaren yürürlüğe gireceği ve doğal gazın KOGAS LNG istasyonlarına teslim edileceği belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen, Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Qatar Petroleum'un CEO'su Saad bin Şeride el-Kabi de, Qatar Petroleum'un Güney Kore'nin önemli bir doğal gaz tedarikçisi olduğunu dile getirdi.

El-Kabi ayrıca, anlaşmanın Qatar Petroleum ile KOGAS arasındaki güçlü ve tarihi ortaklığın bir başka adımı olduğunu kaydetti.

Qatar Petroleum'a ait çeşitli şirketler, 1999'dan beri Güney Kore'ye 185 milyon tonun üzerinde LNG ihraç etti.

İran'da halk elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)