BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar'dan Suriye yönetimine eleştiri----

Katar'dan Suriye yönetimine eleştiri

Katar'dan Suriye yönetimine eleştiri
05 Mart 2023 - 13:52 www.finansgundem.com

Katar Emiri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardımların geç ulaşması nedeniyle Suriye hükümetini eleştirdi ve 'insani yardımların siyasi amaçlarla kötüye kullanılmasının yanlış olduğunu' söyledi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, başkent Doha'da düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler 5'inci Konferansı'nın açılış oturumunda konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye halkına yardımların gecikmesinin garipsediğini söyleyen Katar Emiri, toplantıya katılanlara işaret ederek, "Türkiye ve Suriye'deki kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu hepiniz adına teyit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şeyh Temim, konuşmasında, "Herkesi deprem felaketinin etkilerini aşması konusunda Türkiye'nin çabalarını desteklemeye çağırıyorum." dedi.

Küresel sorunların aşılması için en az gelişmiş ülkelere yardım etmenin gelişmiş ülkelerin ahlaki sorumluluğu olduğunu kaydeden Şeyh Temim, Katar'ın en az gelişmiş ülkelerin desteklenmesine 60 milyon dolarlık katkı sağlayacağını ifade etti.

KONFERANSA YAKLAŞIK ALTI BİN KİŞİ KATILACAK

Katar ev sahipliğinde "potansiyelden refaha" temasıyla başlayan BM En Az Gelişmiş Ülkeler Beşinci Konferansı, 9 Mart'a kadar devam edecek.

Konferansa aralarında devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, üst düzey yetkililer, işadamları, bölgesel ve küresel kuruluş, kurum ve şirketlerin temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 6 bin kişinin katılması bekleniyor.

Doha'daki konferansın ilk gününe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

Konferans, dünyadaki en az gelişmiş ülkelere yardım etmenin yollarını tartışmayı ve en acil olduğu düşünülen projelerde ekonomilerini ilerletmek için yatırımları harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Erdoğan, Katar Emiri'ni kabul etti, depremden sonra ilk!

 

Katar, 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu

 

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal: Suriye halkına insani yardımın ulaşmasını kolaylaştırıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)