BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKasımpaşa'daki tarihi hamamda yangın çıktı----

Kasımpaşa'daki tarihi hamamda yangın çıktı

Kasımpaşa'daki tarihi hamamda yangın çıktı
11 Ağustos 2017 - 17:45 www.finansgundem.com

Kasımpaşa’da, tarihi Büyük Hamam’da yangın çıktı. Kadınlar kısmının dinlenme bölümünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Bülent Demir Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Hamam’ın kadınlar kısmının üst katındaki dinlenme bölümünde saat 17.15 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada, hamamda bulunan müşteriler, çalışanların yardımıyla dışarı çıktı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Fatih, Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu tamamen söndürüldü.

Tarihi hamam alev alev yandı

Tarihi Büyük Hamamı 3 nesildir işlettiklerini belirten Ali Otyakmaz "Yangın nasıl oldu hiç anlayamadım. Yukarıda elektrik tesisatımız yok. Ben bundan korktuğum için elektrik tesisatı koymadık yukarıya. Bunun haricinde usta da çalışmıyordu, hiçbir şey yoktu. Ne oldu, nasıl oldu, nasıl çıktı hiçbir bilgim yok" dedi.

Tarihi hamam alev alev yandı

KASIMPAŞA BÜYÜK HAMAM

Tarihi hamamın yapım yılı tam olarak bilinmemekle birlikte 1553’de yapılan Güzelce Kasımpaşa Camii’nin yapım yılına denk geldiği tahmin ediliyor. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen hamamın listelerde olmamasına rağmen Mimar Sinan tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)