BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi Kartları'Kartla işbirliğini bize de öğretin'----

'Kartla işbirliğini bize de öğretin'

'Kartla işbirliğini bize de öğretin'
02 Eylül 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

Soner Canko, “Türk bankacılık sektörünün geliştirdiği ödeme sistemleri tüm dünyadan ilgi görüyor" dedi

Türk bankacılık sektörünün özellikle ödeme sistemlerine yönelik geliştirdiği çözümler uluslararası bankacılık alanında ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak Dünya Bankası’nın kredi kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC-International Finance Corporation) üst yönetimi, Türkiye’deki ödeme sistemlerini incelemek üzere geçen hafta iki gününü İstanbul’da geçirdi. Hürriyet'in haberine göre Çin, Hindistan, Brezilya, Vietnam, Nepal ve Kenya’dan temsilcilerin bulunduğu heyet, en çok Türk bankalarının bir araya gelerek kurdukları Bankalararası Kart Merkezi (BKM) aracılığıyla sağladıkları işbirliğinden ve BKM Express uygulamasından etkilendiklerini ifade etti.

ALMAN VE İSPANYOLLAR GELDİ

BKM Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’deki bankaların bir araya gelip kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak oluşturdukları BKM ve BKM Express’in uluslararası arenada çok ilgi gördüğünü belirterek, “Görüştüğümüz hemen tüm uluslararası kuruluşlar birçok bankanın bir araya gelerek oluşturduğu bu işbirliği ortamını bize de öğretin diyorlar” dedi.
İstanbul’da çeşitli bankalar ve meslek örgütleriyle görüşen IFC heyeti BKM’yi de ziyaret ederek, kurumun faaliyetleri ve geliştirdiği ürünlerle ilgili detaylı bilgi aldı. Canko, “IFC heyetiyle iki gündür yaptığımız toplantılarda ödeme sistemleri konusunda ne tür işbirlikleri yapabileceğimizi görüştük. Geçen yıl Alman Bankalar Birliği ile de benzer toplantılar yapmıştık. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde İspanya’dan da bazı bankalar bizi ziyaret etti. Onlar da BKM benzeri bir yapı ile ödeme sistemlerini geliştirmek istiyor. BKM Express ile geliştirdiğimiz teknolojiyle ilgileniyorlar. Biz de hem İspanyolları hem de Almanları ödeme sistemleri konusunda çalışan Türk teknoloji şirketleriyle tanıştırdık” diye konuştu.
2 YIL UĞRAŞTI FUARI GETİRDİ
Türk ödeme sistemlerinin başarısının dünyayı İstanbul’a taşıdığını vurgulayan Canko, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartlı ödeme sistemlerinin gelişimi açısından önemli rol oynayan ve 14 yıldır dünyanın önemli başkentlerinde gerçekleştirilen Cards & Payments organizasyonuna bu yıl ilk kez İstanbul ev sahipliği yapacak. Bu fuarı Türkiye’ye getirmek için 2 yıl uğraştık. Fuara 42 ülkeden 1000’in üzerinde firma yetkilisinin katılımı bekleniyor.”
Cepten yurtdışına para transferi
Uluslararası kuruluşların en çok dikkatini çeken uygulamanın dijital cüzdan olarak geliştirdikleri BKM Express olduğunu söyleyen Soner Canko, şunları kaydetti: “BKM Express’e benzer bir uygulama için 3 Alman bankası bir araya gelmek üzere görüşüyor. Yurtdışında yaşayan Türkler, Türkiye’ye BKM Express ile para gönderebilecek. Türkiye’den yurtdışına para gönderilmesini sağlayacağız.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)