BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKart, şifre ve kodların ithali ve satışı KDV'ye tabi olacak----

Kart, şifre ve kodların ithali ve satışı KDV'ye tabi olacak

Kart, şifre ve kodların ithali ve satışı KDV'ye tabi olacak
18 Ocak 2024 - 09:45 www.finansgundem.com

Bilgisayar ortamında veya fiziki mağazalarda pazarlanan; aktivasyon, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı ve benzeri ürünlerin ithali ve satışında KDV uygulanacak.

Sanal ortamda veya fiziki mağazalarda pazarlanan; aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithali ve satışı katma değer vergisine (KDV) tabi olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan KDV uygulama tebliğine göre, bu kart, şifre ve kodların; Türkiye'de yerleşik olanlar tarafından yurt dışı firmalardan temin edilmesi halinde, bu kişiler tarafından beyan edilip ödenmesi gerekiyor.

Kart şifre ve kodların Türkiye'de yerleşik KDV mükellefi olmayan gerçek kişiler tarafından yurt dışı elektronik hizmet sunucularından sağlanması halinde ise bu işleme ilişkin KDV'nin yurt dışı mukimi firma tarafından beyan edilip ödenmesi, Türkiye'de satılması halinde de hesaplanan KDV'nin satıcı firmalar tarafından beyan edilmesi öngörülüyor.

Sanal veya fiziki ortamda, cüzdan kodu ve benzeri adlarla satılan ancak belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, ödeme aracı mahiyetindeki kart, şifre ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içerisinde satışı KDV'ye tabi olmayacak.

Kredi kartı kullanırken bu 3 hatayı yapmayın!

 

Özel okullardan KDV farkı talebi

 

Velilere KDV sürprizi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)