BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaramehmet ve Aydın Doğan artık milyarder değil----

Karamehmet ve Aydın Doğan artık milyarder değil

Karamehmet ve Aydın Doğan artık milyarder değil
29 Şubat 2016 - 14:18 www.finansgundem.com

Geçen yıl 1 milyar 150 milyon dolarlık servetiyle 26'ncı sırada bulunan Mehmet Emin Karamehmet, bu yıl 66'ncı sıraya geriledi

Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesine göre, serveti 1,5 milyar dolar azalmasına rağmen Murat Ülker 2,9 milyar dolarla üçüncü defa Türkiye'nin "en zengini" oldu.

Toplantıda listeye ilişkin bilgiler veren Forbes Türkiye Yayın Yönetmeni Burçak Güven, listenin zirvesinin değişmediğini ancak listenin tamamında çok fazla değişiklik bulunduğunu söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, listenin toplam servetinin bu yıl 94,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini anlatan Güven, bu rakamın geçen yıl 100,4 milyar dolar olduğunu anımsattı. Geçen yıl dolar milyarderi olan 7 ismin artık milyarder olmadığını aktaran Güven, "Listedeki 31 dolar milyarderi arasında üçü ilk kez olmak üzere beş yeni isim var. Bunlardan ikisi LC Waikiki’nin büyük hissedarları Mustafa Küçük ve Şefik Yılmaz Dizdar. Bu iki isim ilk kez milyarderler liginde. Akfen Holding’in kurucusu Hamdi Akın daha önce de listedeydi ancak 2016’da ilk kez milyar dolarlık servet rakamına ulaştı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve şirketin kurucu ortağı Sezai Bacaksız ise daha önce milyarder olarak yer aldıkları listeye, iki yıl aradan sonra yine milyarder olarak geri döndüler" bilgisini verdi.

Bu yıl sıralamada ünlü iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan'ın milyarder unvanını kaybettiğini aktaran Güven, listeye ilişkin şunları kaydetti:

"Forbes 100’de bu yıl 18 yeni isim var. Eren ve Fatih Özmen toplamda 1,7 milyar dolarlık servetleriyle 33’üncü sırada kendilerine yer buldu. ABD, Nevada’da kurulu şirketleri Sierra Nevada Corp., onları önümüzdeki yıl milyarder Türkler arasına taşıyabilir. Böylece listede servetini ABD’de edinmiş Türklerin sayısı da Chobani Yogurt’un sahibi Hamdi Ulukaya, radar ve haberleşme teknolojileri üreten Hitit Corporation’nın kurucusu Yalçın Ayaslı ve Alexico Group’un sahibi İzak Şenbahar ile birlikte beşe çıkmış oldu."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)