BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaraburun'da deniz hareketliliği var----

Karaburun'da deniz hareketliliği var

Karaburun'da deniz hareketliliği var
14 Haziran 2017 - 14:20 www.finansgundem.com

Tüm Ege ve Marmara'yı sarsan 6.2 büyüklüğündeki depremden sonra İzmir kıyılarında kaydedilen görüntüler, küçük bir tsunami yaşandığını gösteriyor

Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra İzmir Karaburun'da çekilen görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik de ortaya çıktı. Depremden kısa süre sonra artçılar sürdüğü sırada kıyıdan deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yer aldı.

İlçedeki Yeni Liman bölgesinde deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlar, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karaburun'da yaşanan görüntüler hakkında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Deprem anında kırılmalar yaşanıyor, dolayısıyla da bunun yaşanması normal. Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da tsunami ters fayların kırılmasından olmuştu. Orada ters faylarda aynı zamanda kırılma oldu deniz suyu harekete geçti. Burada da onunu çok küçük bir benzeri oldu" dedi.

Merkez üssü Karaburun açıkları ile Midilli Adası'nın güneyi olan 6.2 büyüklüğündeki deprem, İzmir'den İstanbul'a kadar çok geniş bir alanda hissedilmiş, korku ve paniğe neden olmuştu. Özellikle İzmir'de herkes sokağa fırladı, saatlerce açık alanlarda bekledi. Depremden sonra yaklaşık 200 artçı şok kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)