BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKapıkule'de 10 kilometre TIR kuyruğu----

Kapıkule'de 10 kilometre TIR kuyruğu

Kapıkule'de 10 kilometre TIR kuyruğu
27 Ekim 2018 - 20:34 www.finansgundem.com

Edirne'de, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapmak için bekleyen TIR'lar, 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen ihracat yükü taşıyan TIR'lar, 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Yetkililer, yoğunluğun sürücülerin aynı anda çıkış yapmak istemesi ve gümrükte indirimli mazot kuyruğundan kaynaklandığını söyledi. TIR sürücüleri, dünden bu yana sınırda beklediklerini belirterek, ihtiyaçlarını giderecek tesislerin olmamasından şikayet etti. Almanya'ya gitmek için kuyrukta bekleyen TIR şoförü Ahmet Cavuş, neden beklediklerini bilmediklerini belirterek, "Burada bize kimse sahip çıkmıyor. Tuvalet yok, nereye gideceğimizi bilmiyoruz" dedi.

TIR'A ÇANAK KURDU

Çekya'ya yük götüren Bulgar sürücü Stafı Todorov, aracına uydu çanağı takıp televizyon izledi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda dünden bu yana sıranın kendisine gelmesini beklediğini belirten Tadorov, "Çıkış yapmak için burada günlerce beklediğimiz oluyor. Ben de aracıma uydu taktım. Canım sıkılmasın diye Bulgaristan'dan yayın yapan televizyon kanallarını izliyorum. Vakit böyle geçiyor" diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa28 Ekim 2018 11:09

    Bu problemi komşu ülkeler ile görüşüp bu beklemelere bir son vermek lazım. Senelerdir bu problem çözülemedi. Çözülemeyen nedir bunca senedir. Nihayetinde personel ve donanım eksikliği tamamlanacak.

  • 1Borsacı28 Ekim 2018 02:07

    Bu işe neşter vurmak lazım. TL faizler olmuş Yıllık %35. Nerede ise her gün binde 1 faiz masrafı var. Bekleyen TIR'lar ve içindeki mallardan uğranılan mallardın stok maliyeti hesaplansa bu konunun ne kadar önemli olduğu görülür. Ortalama 1 günlük beklemede 50 milyar dolarlık mal çıkışı olsa kafadan yılda en az 500 milyon dolar bekleme masrafı hesap edilebilir. Bunun dışında TIR kirası, Şoför ve muavin yevmiyesi vs oldukça fazla.