BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKangal Termik Santrali işçileri direniş ateşini yaktı----

Kangal Termik Santrali işçileri direniş ateşini yaktı

Kangal Termik Santrali işçileri direniş ateşini yaktı
19 Temmuz 2022 - 17:07 www.finansgundem.com

Sivas’ta bulunan Kangal Termik Santrali’nde işçiler bu akşam iş bıraktı. İşverenin sefalet zammı dayatmasına karşın işçiler iş bırakırken 12-8 gece vardiyasının da katılmasıyla iki vardiya direnişe geçti. Santralin hem içinde hem dışında direniş sürüyor.

Sivas’ta elektrik üretimi yapılan Kangal Termik Santrali'nde 460 işçi, zam talebine olumlu yanıt alamayınca grev kararı aldı.

İşçileri ziyaret eden Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşat Apaydın, "Haklı mücadelemizde bir sonuç alamayacağımızı gördük. Buradaki müdürlerin elinden bir şey gelmiyor. Konya'ya gidip, üst düzey yetkililerle görüşeceğiz" dedi.

Kangal'da 1989'da üretime başlayan santral 2013'te özelleştirilmişti.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Sivas Şube Sekreteri Harun Çelik ise “Bizim beklentimiz, bu oluşan sıkıntılı sürecin işçimizin lehine gerçekleşmesidir. Buradaki santral, ülkemizin en önemli enerji kaynaklarından biridir” dedi ve ekledi: “Bizim burada yapmamız gereken sendika ve işverenin ortak noktada buluşturmak. İşçilerimizin maddi, manevi beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Şu an işveren işletmeyi durdurdu."

43 santrale 285 milyon lira kapasite desteği

 

Avrupa kömür santrallerine geri dönüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)