BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı----

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı
18 Şubat 2024 - 09:03 www.finansgundem.com

“Kanal İstanbul Projesine” ilişkin imar planlarını iptal eden İstanbul 11. İdare Mahkemesi, kanalın çevresine kurulması planlanan Yenişehir’in konut inşaatları yapılacak bütün etaplarının planlarını iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre aynı mahkeme, 29 Aralık 2023 tarihli kararıyla 2’inci etabın imar planlarını, 30 Ocak 2024 tarihli kararıyla da 3’üncü etabın imar planlarını şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve hukuk uygun olmadığı için istinaf yolu açık olmak üzere oybirliği ile iptal etti. Böylece kanalın çevresine kurulması planlanan Yenişehir’in konut inşaatları yapılacak bütün etaplarının planları iptal edilmiş oldu.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nin aldığı üç iptal kararında da aynı tespitleri yaptı. Kararlarda, nüfusun nasıl tespit edildiğinin bilinmediği, bu durumun nüfus denetimi yönünden belirsizlik yarattığı belirtildi. Mezarlık alanlarının ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesinin mevzuata uygun olmadığı vurgulandı. Plan notlarının niçin kaldırıldığı veya değiştirildiğinin gerekçelerinin tam olarak ortaya konulamadığı ifade edilerek planların yeterli teknik ve nesnel açıklayıcılıktan uzak olduğunun altı çizildi. İBB’nin Kanal İstanbul için verilen “ÇED olumlu” kararı karşı açtığı dava da Danıştay’da görülüyor.

İBB: Kanal İstanbul imar planı iptal edildi

 

Kanal İstanbul'da Panama ile işbirliği

 

Bakan Karaismailoğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması

 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı

 

Bakan Kurum: Kanal İstanbul'u adım adım hayata geçiriyoruz

 

Karasimailoğlu: Kanal İstanbul olmazsa olmazımızdır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)