BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKanada’da yabancılara konut satışı yasağının süresi uzatıldı----

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağının süresi uzatıldı

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağının süresi uzatıldı
04 Şubat 2024 - 23:42 www.finansgundem.com

Kanada vatandaşlarının ev bulmakta zorlanması nedeniyle uygulamaya konan yabancılara konut satış yasağının süresi 2027’ye kadar uzatıldı.

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025’te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027’ye kadar uzattı.

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı iki yıl daha uzatıldı. Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025’te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027’ye kadar uzattı.

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada, "Kanadalılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanarak, şu anda 1 Ocak 2025’te sona erecek olan yabancı mülkiyet yasağını 1 Ocak 2027’ye kadar uzatılacak" dedi.

Kanada hükümeti, yabancılara konut satışının ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarına fiyat artmasına yönelik endişeleri artırdığını açıkladı. Geçtiğimiz ay Kanada’da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinlerini iki yıl süreyle sınırlandırılacağı açıklanmış, bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu yasa ilk olarak 2023 Ocak itibariyle uygulamaya konulmuştu.

Kanada Merkez Bankası, politika faizini sabit tuttu

 

Kanada uluslararası öğrencilerin sayısını sınırlayacak

 

Kanada'dan Türkiye'ye silah ihracatı kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)