BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKanada'da esrar yasallaşıyor----

Kanada'da esrar yasallaşıyor

Kanada'da esrar yasallaşıyor
29 Mart 2017 - 21:53 www.finansgundem.com

Kanada’da hükümet, gelecek ay esrarın yasallaştırılması için hazırlanan yasa tasarısını açıklayacak. Buna göre, Kanada’da esrar 1 Haziran 2018’den itibaren yasal hale gelecek

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun önemli seçim vaatlerinden biri olan esrarın yasallaştırılması, gelecek yıl hayata geçebilir. Federal hükümet, esrar tedariğinin güvenli olması için çalışmalarını yürütecek. Bunun içinse Ottawa lisanslı üretici konumunda bulunacak.

Ottawa 18 yaşından küçüklere esrar satışını yasakladığını da duyururken, farklı eyaletlerin yaş sınırı konusunda tercihi kendilerine bırakılıyor. Eyaletler bununla birlikte, esrarın nasıl üretileceğini ve satılacağını da kararlaştırabilecek. Aynı zamanda fiyat konusunda da belirleyici olabilecekler.

SEÇİM VAATLERİNİN BAŞINDAYDI

Esrarın yasallaştırılması Justin Trudeau'nun başbakan olmadan önce en çok tartışılan seçim vaatlerinin başında geliyordu. Liberallerin açıklamalarına göre, esrar satışının yasallaştırılması, küçük yaşta düzensiz ve bilinçsiz kullanılmasından ve suçluların kâr etmesini sağlayan düzenden daha faydalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)