BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKanada Merkez Bankası'ndan büyük faiz artışı gelebilir----

Kanada Merkez Bankası'ndan büyük faiz artışı gelebilir

Kanada Merkez Bankası'ndan büyük faiz artışı gelebilir
02 Kasım 2022 - 08:07 www.finansgundem.com

Kanada Merkez Bankası, enflasyonla mücadele için başka bir büyük faiz artışı ihtimalini dışlamıyor.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem, aşırı yüksek enflasyonla mücadele için başka bir yüksek faiz artırımı olasılığını dışlamadığını ve Kanadalıların hızlı yükselen fiyatlar tarafından "soyulmuş" hissettiklerini kabul ettiğini söyledi.

Senato'nun bankacılık, ticaret ve ekonomi komitesindeki soruları yanıtlayan Macklem, merkez bankasının faiz artışlarının ekonomiyi yavaşlattığına dair işaretler görmeye başlamasına rağmen, hala talep fazlası olduğunu söyledi.

Macklem, "İleriye dönük olarak, Faiz oranlarının yükselmesi gerektiğini düşündüğümüzü belirttik ve belki bu normalden daha büyük bir adımdır, ya da belki daha normal adımlara inebiliriz. Ama yine de gidecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kanada Merkez Bankası, geçen hafta beklenenden küçük 50 baz puanlık bir artışla piyasaları şaşırttı ve politika faizini %3,75'e yükseltti. Ayrıca ekonominin önümüzdeki üç çeyrekte duraklayacağını tahmin ediyor.

Bu arada enflasyon, %8,1'lik zirveden %6,9'a geriledi, ancak yine de merkez bankasının %2 hedefinin çok üzerinde ve altında yatan fiyat baskıları geniş tabanlı olmaya devam ediyor.

Macklem, "Bizim görevimiz fiyat istikrarıdır, bu görevden çok uzağız. Yüksek enflasyonumuzdan bu yana uzun zaman geçti ve bunun sosyal dokuyu aşındırdığını yeniden keşfediyoruz. İnsanları kızdırıyor. İnsanlar kendilerini kandırılmış hissediyor" diye konuştu.

Kanada Merkez Bankası faiz oranını artırdı

 

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

 

Kanada Merkez Bankası: Enflasyon baskısı yayılıyor

 

Kanada Merkez Bankası'ndan yüksek faiz artışı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)