BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKamu-Sen'den zam değerlendirmesi----

Kamu-Sen'den zam değerlendirmesi

Kamu-Sen'den zam değerlendirmesi
14 Ağustos 2023 - 21:26 www.finansgundem.com

Hükümetin memura zam teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, "Müzakere edilebilir bir teklifle masaya gelin" dedi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifinin kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin taleplerini karşılamadığını belirterek, müzakere edilebilir bir teklifle masaya gelinmesini istedi.

Kahveci, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ikinci toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifinin kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin taleplerini karşılamadığını ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:

Kamu İşveren Heyeti'nin, bu rakamların yeniden revize ederek, müzakere edilebilir bir teklifle masaya gelmesi lazım. En düşük memur maaşının 22 bin liraya tamamlanmasını talep etmiştik, bununla ilgili herhangi bir gelişme sağlayamadık. Temmuz ayında ilave ek ödeme adı altında 8 bin 77 lira artış verilmişti maalesef bu artış taban aylıklara yansıtılmadı. Taban aylıklara yansıtmadığı gibi emeklilere yansıtılmadı. Burada ciddi mağduriyet oluştu. Bunun mutlaka toplu sözleşme sürecinde müzakere edilip, net bir şekilde karara bağlanması lazım.

Kahveci, büyükşehirler başta olmak üzere birçok şehirde kiraların aşırı derecede yükseldiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Kamu-Sen olarak 7 bin 850 lira kira yardımı talep etmiştik, kira yardımıyla ilgili herhangi bir gelişme olmadı. 2023 yılının ocak ayında ilk defa yüzde 13,50'lik refah payı uygulaması yapılmıştı, refah payının kalıcı olmasını talep edip, her iki yıl için yüzde 10'luk refah payı istedik ama bununla ilgili de bir gelişme olmadı. Şunu açık ve net söylemeliyim ki enflasyon kadar bir artış kamu çalışanlarına sıfır zam demektir. Dolayısıyla refah ücreti olmadan çalışanların ve emeklilerin alım gücünü artırmamız mümkün değil.

Gelir vergisi dilimlerinin yüzde 15'te sabitlenmesi yönündeki taleplerinin olduğunu da anımsatan Kahveci, Kamu İşveren Heyeti'nin vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve memurlara bayram ikramiyesinin verilmesini de gündeme getirmediğini söyledi.

Kamuda toplu sözleşme görüşmelerinin ikincisi bugün yapılacak

 

Memurlardan hükümetin zam teklifine tepki

 

Hükümet ilk zam teklifini açıkladı

 

Taksilerde zamlı tarife bu gece başladı: İşte yeni fiyatlar...

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim Yavaş15 Ağustos 2023 12:40

    Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. 7500-lira ile emekli nasıl geçinecek. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

  • Hasan Çubukçu15 Ağustos 2023 01:45

    Bakmayın verdikleri demeçlere, hepsi palavra. Hakem heyetine götürürler. Orada da sarayın kabul ettiği rakamlar kesinleşir. Bunu not alın.