BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKalp krizi riski yüksek kan grubu hangisi----

Kalp krizi riski yüksek kan grubu hangisi

Kalp krizi riski yüksek kan grubu hangisi
01 Mayıs 2017 - 14:26 www.finansgundem.com

Avrupa'da yapılan bir araştırma, 0 grubu dışındaki kan gruplarının kalp krizi ve inme riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Avrupa Kardiyoloji Topluluğu'nda sunumu yapılan kalp krizi riski araştırmasında bunun sebebi olarak A, B ve AB tipi kan gruplarında kanın pıhtılaşmasına yol açan proteinin daha yüksek olmasından kaynaklanabileceği belirtiliyor.

1.3 milyon insanın incelendiği araştırmaya göre 0 kan grubuna sahip bin bireyden 14'ü kalp krizi geçirirken, 0 grubu dışında kalanlarda bu oran bin kişide 15'e çıkıyor. Her ne kadar riskin yükselme oranı düşük olsa da bütün bir nüfusa oranlandığı zaman rakamlar önem taşıyor.

Araştırma sonuçlarının kalp krizinin nedenlerini ortaya koyması açısından önemli olduğu belirtilirken, sigarayı bırakma ve sağlıklı beslenme gibi diğer faktörlere de dikkat çekiliyor. Kan grubu anne ve babadan gelen genlerle belirleniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnme indi01 Mayıs 2017 15:33

    Bize inen inmiş zaten..hayata bak kendimi bildim bileli işci olarak calisiyoruz ama arkaya donup baktinmi ne kazanmissin parasal olarak bir hiç ha bide bunun ustune işsizim şu an krize girdim turizm de bitti.daha ne inecek bana