BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKahramanmaraş'ta 3 milyon 500 bin TL'lik devre mülk vurgunu----

Kahramanmaraş'ta 3 milyon 500 bin TL'lik devre mülk vurgunu

Kahramanmaraş'ta 3 milyon 500 bin TL'lik devre mülk vurgunu
22 Ekim 2023 - 13:03 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş'ta termal otelde devre mülk alma vaadiyle 3 milyon 500 bin TL dolandırıldıklarını belirten 30 kişi suç duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş’taki bir termal otel işletmecileri, 2019 yılında telefonlarla ulaştıkları kişileri davet edip tesisi tanıttı. Otelin sahibi M.T. ile yetkililer, müşterilere devre mülkleri satarken her yıl bir hafta ücretsiz konaklayacaklarını ve tapularının da 1 ay içerisinde teslim edileceğini söyledi. Devre mülk alma hayaliyle dolandırılan 30 kişi suç duyurusunda bulundu.

140 KİŞİDEN 3 MİLYON 500 BİN TL

İddiaya göre, bu yöntemle 140 kişiden toplam 3 milyon 500 bin TL aldılar.

30 kişi, dolandırıldıklarını öne sürerek otel sahibi M.T., otel yetkilileri İ.Y., G.Ö., A.B. ve M.T. hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR"

​Dolandırıldıklarını öne sürenlerin avukatı Hasan Cem Erdem, yaptıkları araştırmada dolandırılanların sayısının 140 civarında olduğunu belirtirek “Toplamda bu 140 kişiden tahsil edilen meblağ yaklaşık 3.5 milyon lira, sene 2019’un hesabıyla yapacak olursak.” dedi.

Erdem, devre mülklerin satışından sonra tapuların teslim edilmediğini, her sene aidatların yükseltildiğini ve müvekkillerin otelde konaklamak istediğinde de türlü bahanelerle buna izin verilmediğini belirtti.

Yaptıkları araştırmada dolandırılanların sayısının çok daha fazla olduğunu belirten Erdem, şunları söyledi:

“Müvekkiller artık tapularını alamayacağını, devre mülklerini, termal oteli kullanamayacağını anladıkları vakit hukuki süreç başlatılması amacıyla bize başvurdular. Yaklaşık olarak 30 müvekkilimiz söz konusu. Tabii bu dolandırılanlardan sadece birkaç tanesi. Toplamda 140 kadar dolandırılan vatandaş söz konusu sene 2019’da. 2019 senesinde asgari ücret ortalama 2 bin 500 civarlarındadır. Bu dönemde müvekkilleri 20 bin lira ile 25 bin lira arasında dolandırmışlardır. Hukuki süreci başlattık, savcılıkta soruşturması sürüyor. Toplamda bu 140 kişiden tahsil edilen meblağ yaklaşık 3.5 milyon lira, sene 2019’un hesabıyla yapacak olursak.”

Devre mülk vaadiyle 3 milyon 500 TL'lik vurgun - 1

"VERGİ NUMARASINI SORGULAYINCA BİR SONUCA ULAŞAMADIK"

Otelin, devre mülk sattıkları kişilerle imzaladıkları sözleşmenin yürürlükteki mevzuatta yer almayan bir sözleşme olduğunu, bu nedenle de sözleşmelerin de geçersiz olduğunu kaydeden avukat Erdem şöyle devam etti:

“Sözleşmelerde dikkat çeken durumlar şunlardır. ‘Banka onaylı satış sözleşmesi’ diye sözleşmenin en üst tarafında bir ifade kullanıyorlar. Banka onaylı ibaresi, yürürlükteki mevzuatın hiçbir yerinde geçmemektedir. Taşınmaza ilişkin sözleşmeler resmi bir şekilde gerçekleştirilir ya noterlerde ya da tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilir. Sözleşmenin birçok sayfasında satışı gerçekleştiren tarafın imzası, parafı söz konusu değil. Müvekkillerin hukuki bilgisizliğinden faydalanılmıştır bu noktada. Diğer taraftan kaşenin altında bulunan vergi kimlik numarası tarafımızca sorgulandığı vakit herhangi bir sonuç elde edilememiştir. Sözleşmenin hukuki bir geçerliliği olmuyor ne yazık ki. Bu noktada sözleşmenin hukuki geçerliliği olsa dahi tahsil kabiliyeti olmadığı için icra takibi başlatılamıyor bu sebepten Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduk.”

"SÖZLEŞMEYİ NOTER HUZURUNDA İMZALADIK"

Dolandırıldıklarını öne sürenlerden Kerime Ateş, işi sağlama alma adına kendilerini diğerlerinden farklı olarak sözleşmeyi noter huzurunda imzaladıklarını ancak yine de dolandırıldıklarını söyledi.

Bugüne kadar satın aldıkları yerde konaklayamadıklarını belirten Ateş, kalmak istediklerinde kendilerinden bir de ücret istendiğini söyledi.

Hacı Ahmet Yakut ise “Bize aldığımızda vaat edilenlerin hiçbiri yerine getirilmediği gibi bizi enayi yerine koydular. O zaman ‘Satabilirsiniz, kiraya verebilirsiniz. Tapusunu 1 ay içerisinde veririz’ dediler ama ne tapu verildi ne de diğer sözler yerine getirildi. Duyduğumuza göre, aynı yeri satmaya devam ediyorlar aynı vaatlerle. 2019'dan bu yana hiç kalmadık. Kalmak istediğimizde türlü bahaneler uydurup para istediler.” diye konuştu.

Selma Kenger ise otel yetkililerin kendilerine devre mülkü tatlı dille sattıklarını ancak her kalmak istediğinde “Covid var, tadilat var.” gibi türlü bahanelerle karşılaştıklarını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)