BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaftancıoğlu hapse girebilir----

Kaftancıoğlu hapse girebilir

Kaftancıoğlu hapse girebilir
23 Mart 2021 - 12:49 www.finansgundem.com

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasının “silahlı terör örgütü propagandası yapma” suçundan bozulmasını, 4 suçtan verilen hapis cezasının ise onanarak, 8 yıl 2 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasını istedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay, “kamu görevlisine alenen hakaret etme” suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme” suçundan 2 yıl 4 ay, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçundan 1 yıl 8 ay, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan ise 2 yıl 8 ay olmak üzere toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından yerel mahkemenin kararı oybirliği ile onanmıştı.

İstinaf Mahkemesinin kararının ardından dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Canan Kaftancıoğlu hakkında tebliğname hazırlayarak dosyayı Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

Tebliğname hazırlandı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan tebliğnamede, Kaftancıoğlu'nun avukatının duruşmalı inceleme talebinin reddine karar verilmesi talep edildi.

Tebliğnamede, Canan Kaftancıoğlu hakkında “kamu görevlisine alenen hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarına ilişkin onama kararı verilmesi talep edildi.

“Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan ise Kaftancıoğlu'nun 2014'teki bir paylaşımı dışındaki sosyal medya paylaşımlarının hakaret suçu bakımından yasal unsurlarının oluşturmadığı gözetilmeden, zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasına karar verilerek fazla cezaya hükmedildiği belirtildi. Tebliğnamede, Kaftancıoğlu'nun avukatlarının temyiz itirazı yerinde görülerek düzeltilerek onanması istendi.

 Cezaların onanması durumunda Kaftancıoğlu hapis yatatabilir

“Silahlı terör örgütü propagandası yapma” suçundan da Kaftancıoğlu'nun avukatlarının temyiz itirazının yerinde görülerek hükmün bozulması talep edildi. Tebliğnamede istenen cezaların onanması durumunda Kaftancıoğlu’nun hapis yatması gündeme gelecek.

Kaftancıoğlu'na Altun'un evinin fotoğraflanması davası

 

Kaftancıoğlu’ndan RTÜK üyeleri hakkında suç duyurusu

 

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENHÜFEY23 Mart 2021 22:59

    Sn.YİĞİT BULUT’un görüşlerini okudumya ölsemde önemli değil,gençler bilmez yıllar önce 1 usd 1 tl olacak demişti onun hayali bana yıllarca yaşam kaynağı olmuştu.Sen çok yaşa Sn.YİĞİT BULUT.

  • Hukukcu23 Mart 2021 22:50

    Yıllarca suç görülmemiş bir çok şey birden gündeme getirilip sadece bazı kişiler için suç olarak tanımlanıp mahkemelere davalara konu edilmemeli. Herkes için eş güdümlü bir huluk işlemeli. Bu suç ssymalar sadece belli iliştirmeler veya bazı insanlar üzerinden yapılmamalı. Geçmişte İŞİT, FETÖ gibi örgütleti de terorist olarak görmediklerini beyan eden veya övücü, destek verici konuşmalar yapan, yazılar yazan, ilişki içinde olan bütün politikacılar, gazeteciler köşe yazarları, televziyon yorumcular hepsi yargılanmalı. Hukuk kişiye veya kuruma göre işlememeli!

  • kurt23 Mart 2021 19:51

    GEC BİLE KALINDI 

  • Serdar23 Mart 2021 18:40

    Geçmişte Fetö örgütü konusunda övücü destekleyici konuşmalar yapan, yazılar yazan politikacılar, gazeteciler ve tv yorumcuları da teröre destek terör propagandadı yapmaktan yargılanmalı!

  • Gazete23 Mart 2021 18:37

    Geçmişte İŞİT terör örgütü değil diye beyanda bulunan ve işit konusunda menfi yazılar yazan veya konuşan bütün gazeteciler, tv yorumcuları ile politikacılarda terör suçlardan yargılanmalı.

  • Yorum23 Mart 2021 18:29

    Yiğit Bulut öyleyse niye Naci ağbalı görevden aldınız niye ayağını kaydırdınız piyasa bu adamı doğru işler yaptığı için benimsemiştir 2. Si madem dolar satılıyor niye dolar yükseliyor demekki doları alan satandan fazla birde yalan söylüyorlar diyorsun bir iki beş on tane prof yalan söylese bile bu tc devletini etkileyememeli yani sen o kadar saglam rezervlerin olmalı ki böyle spekülasyonlara papuç bırakmayacaksın ayrıca iki tane hasım karşı karşıya gelince kavga ederken ayagıma vurma ayağım sakat mı diyecen veya rakibin ayağının sakat olduğunu bilirse vurmaz mı hele para piyasasında böyle bişey olabilir mi dokunmayın çok fenayım dersen topaç gibi çevirirler böyle uluslararası para piyasası böyle ha sana farklı muamele yapsınlar istiyorsan büyük yanılgadasın swap faizlerine çare bul cds lere çare bul

  • Meto23 Mart 2021 17:25

    Demirtasın yanına koysunlar.içerde birlikte mavilere koşsunlar

  • ŞAZİMENT KILTIR23 Mart 2021 17:03

    Çok itinici ve görmek istemeğim tip.

  • memetemmi23 Mart 2021 16:10

    terör yardakçıları kökünü bir daha çıkartmamak üzere içeriye tıkayacaksın. Bu ve bunun gibilere Atatürk bize emanet ettiği şu aziz vatanın havası bile harar olsun. Kahrolsun terör ve sevicileri Yaşasın ilelebet TÜRKİYE CUMHURİYETİ

  • Uyan23 Mart 2021 15:58

    Bulutu her dinlediğim hipodrumdayim sanki ...At yarışı gibi ekonomik ağıt yakmış...seviyorum nu joleliyi

  • Alper Demir23 Mart 2021 15:56

    Tanıştırayım. "Atatürk" diyemeyen bir kişidir kendileri.  

  • EDE23 Mart 2021 15:08

    YİĞİT BULUT 5 MILYAR DOLARI HANGİ VATANDAŞ SATTI BİZDE YOK Bİ ANLAT SEN AÇIKLAMAYI NEDEN YAPTIN BAŞKAN SENMİSİN

  • www23 Mart 2021 14:49

    Sıra Chp de

  • FİNANSŞÖR23 Mart 2021 13:50

    Koskoca Türk Devletini bir canan kaftancıoğlu  baş edemedi helal olsun.

  • Bilmiş23 Mart 2021 17:29

    Niyeki kucaga aldı iste

  • EKRİST23 Mart 2021 13:33

    bu vatanı bölmek parçalamak.teröristleri destekleyenler ile işbirliği yapanlara idam cezası getirilmeli yoksa önlememez bu terör olayları.