BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınların nitelikli işgücüne katılımı teknoloji ile mümkün----

Kadınların nitelikli işgücüne katılımı teknoloji ile mümkün

Kadınların nitelikli işgücüne  katılımı teknoloji ile mümkün
07 Mart 2019 - 13:12 www.finansgundem.com

World Economic Forum: Türkiye’nin hem ekonomisini güçlendirmek hem de kadınların nitelikli işgücüne katılımını sağlamak teknoloji sektöründe pekâlâ mümkün.

World Economic Forum: Türkiye, ekonomik katılımda cinsiyet eşitliğinde 144 ülke arasında, 128’inci sırada yer alıyor.

Türkiye’nin veri merkezi Radore, kadınların teknoloji sektöründe daha çok yer alması için kadın istihdamına önem vermenin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya inanıyor. World Economic Forum verilerine göre, 144 ülke arasında ekonomik katılımda cinsiyet eşitliğinde Türkiye 128’inci sırada yer alıyor. Oysa McKinsey, cinsiyet eşitliği sağlanırsa 2025 yılına dek küresel ekonomiye 28 trilyon dolar katkı sağlanabileceğini tahmin ediyor. Türkiye’nin hem ekonomisini güçlendirmek hem de kadınların nitelikli işgücüne katılımını sağlamak teknoloji sektöründe pekâlâ mümkün.

Teknoloji sektörü, kadınların çalışırken mutlu olduğu alanların başında geliyor. Ülkemizde yapılan araştırmaya göre, sektörde çalışan kadınların yüzde 85’i teknoloji alanında olmaktan mutlu. Bu oran diğer sektörlere kıyasla, memnuniyet düzeyi en yüksek kadın oranının teknoloji sektöründe olduğunu gösteriyor.

Bilişim sektörünün esnek ve dinamik yapısının kadın çalışanlara istihdamda fırsat eşitliği yarattığına dikkat çeken Radore İnsan Kaynakları Müdürü Tuba Günay şunları söyledi: “Dünya çapında yapılan araştırmalar, yönetim ekibinin yüzde 30’u kadınlardan oluşan şirketlerin ortalama yüzde 15 daha fazla kâr elde edebildiğini gösteriyor. Bunun yanında teknik beceri temelli kadın çalışanlar da giderek daha fazla iş hayatında daha rol almaya başlıyor. Kadın çalışanların çoğalması ile etkin bir çoklu görev takibi, sabır, empati, duyarlılık, uyumluluk gibi konularda daha başarılı bir çalışma yaşamına doğru yol almanın mümkün olduğuna inanıyorum.”

Günay’a göre, veri merkezi gibi teknoloji temelli işlerde, kadınlar kendilerini göstererek birçok alanda fark yaratabiliyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)