BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKadınların hayatı daha mı kolay? İşte dört erkekten birinin cevabı...----

Kadınların hayatı daha mı kolay? İşte dört erkekten birinin cevabı...

Kadınların hayatı daha mı kolay? İşte dört erkekten birinin cevabı...
01 Şubat 2024 - 14:05 www.finansgundem.com

Kadınların iş ve sosyal hayattaki eşitlik arayışı hâlâ devam ediyor. Ancak yeni bir araştırmaya göre günümüzde her dört erkekten biri, kadınların hayatlarının çok daha kolay olduğunu düşünüyor.


Tüm dünyada kadınların sosyal ve iş hayatında erkekler gibi yer alması, genel cinsiyet yargılarının yıkılması zaman aldı. Hatta buna rağmen hâlâ kadınlar ve erkekler arasında bir denge de sağlanabilmiş değil.

Yeni bir araştırma da toplumun iki cinsiyet arasındaki dengeyi/dengesizliği nasıl gördüğünü ortaya koydu. 16 ila 59 yaşları arasındaki erkeklerin yaklaşık dörtte birinin, kadınların çok daha kolay bir hayatları olduğunu düşünmesi ise dikkat çekti.

Bu bulgu, King's College London ve Global Kadın Liderliği Enstitüsü'nün araştırmalarından elde edildi.

Genel olarak halkın yüzde 48'i günümüzde kadın olmanın erkek olmaktan daha zor olduğunu söylerken, yüzde 14'ü bunun tersini söyledi.

İnsanların yüzde 43'ü feminizmin topluma zarar vermekten çok, fayda sağladığını söylerken, yüzde 12'si bunun tersini düşündüğünü belirtti. 16-29 yaş arası erkek ve genç erkeklerin yüzde 36'sı feminizmin topluma zarardan çok fayda sağladığını düşünürken, kadınların yüzde 46'sı bu şekilde hissediyor.

Katılımcılara ayrıca 'toksik erkeklik' kavramı da soruldu ve yüzde 67'si bu terimi duyduğunu söyledi. Yüzde 55'i kadın düşmanı görüşleri ve nefret söylemini ifade ettiği için sosyal medya platformlarından yasaklanan Andrew Tate hakkında çok fazla şey duyduğunu söyledi. Adını duyanların yüzde 76'sı Tate hakkında olumsuz görüşe sahipti. Ancak seks ticareti suçlamasıyla Romanya'da tutuklu bulunan Tate'in adını duyan 16-29 yaş arası erkeklerin yüzde 21'i onun hakkında olumlu görüşe sahip olduklarını söyledi.

KCL'den Profesör Bobby Duffy şunları söyledi:

Genç erkeklerin büyük bir kısmının günümüzde kadın olmanın hâlâ daha zor olduğunu düşündüğünü, feminizmin zarar vermekten çok fayda sağladığını düşündüğünü ve Tate hakkında olumsuz bir görüşe sahip olduğunu söylemek gerekir. Fakat beşte bir ile üçte bir arasında karşıt görüşte bir azınlık olması dikkat çekici. 

(Sözcü)

Kadın istihdamı için 14 milyar liranın üzerinde destek

 

Yürürlüğe girdi...AYM'den kadınları ilgilendiren karar!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)