BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınlarımız cevherdir----

Kadınlarımız cevherdir

Kadınlarımız cevherdir
30 Mart 2016 - 06:42 www.finansgundem.com

TOBB Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 21 milyon kadını evde oturtarak başarı hikayesi yakalanamayacağını düşündüğünü söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği 1. Sanayici Kadın Çalıştayı’nda, Türkiye’nin gelişmiş ülke olma yolunda yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu hikayede daha güçlü demokrasi, daha özgürlükçü Anayasa, daha bağımsız bir yargı ve daha üretken eğitim sistemiyle bütün bu değerleri destekleyecek sürekli reform sürecine ihtiyaç olduğunu aktaran Okyay, bu yeni başarı hikayesinin odağına sanayinin yerleşmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Okyay, Türkiye’nin bu yolda hiçbir potansiyelini atıl tutma lüksünün olmadığını da vurgulayarak, şöyle devam etti:

Çevreyi kirletmeden!

“TOBB’un değerli başkanı konuşmalarında sık sık ‘Ülkemizin gerçek petrolü kadınlar’ mesajı veriyor. Evet, kadın potansiyelimizin değerlendirilmemiş bir cevher olduğu ortada. Ama ben bu potansiyelin petrole değil, güneş enerjisine benzediğini düşünüyorum. Bu büyük enerjiyi açığa çıkarmak için ağaç kesmeye, toprak delmeye, çevreyi kirletmeye veya karbon salımının ortaya çıkardığı sorunlarla boğuşmaya gerek yok. Bu enerji her yerde toplumun emrinde. Sadece ve sadece bu büyük potansiyeli hakkını vererek değerlendirme iradesi ve buna uygun bir iklim oluşturmamız gerekiyor.”
“Yüzde 8 kadın girişimci oranı, yüzde 31 iş gücüne katılım oranı... Bu eğitim ve verimlilik düzeyiyle vasat bir ülke olmaktan kurtulamayız” diyen Okyay, 78 milyonluk ülkede 21 milyon kadını evde oturtarak başarı hikayesi yakalanamayacağını düşündüğünü dile getirdi.
Bugün Türkiye’de çalışan kadınların yaklaşık yüzde 17’sinin sanayide istihdam edildiğini belirten Okyay, “Üzülerek söylüyorum ki sanayi için önem taşıyan mühendislik gibi meslekler ülkemizde hala erkek işi olarak görülüyor” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)