BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKadınlar fon yönetiminde daha başarılı----

Kadınlar fon yönetiminde daha başarılı

Kadınlar fon yönetiminde daha başarılı
01 Eylül 2020 - 12:02 www.finansgundem.com

Kadınların yönetiminde söz sahibi olan ortanca yatırım fonların %43’ü ortalama kriterleri geride bırakacak derecede güçlü performans gösterirken erkeklerin yönetimde olduğu fonların sadece %41 pozitif seviyede kaldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre bu yıl kadınlar tarafından yönetilen yatırım fonları, teknoloji hisselerini daha fazla tercih etmeleri nedeniyle performanslarını arttırarak, erkekler tarafından yönetilen fonların üzerinde bir getiri sağladı.

Goldman Sachs araştırması, kadınlar tarafından yönetilen fonların %43'ünün bu yıl genel kriterlerini geride bırakırken, erkekler tarafından yönetilen fonların sadece %41'inin daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Kadın portföy yöneticileri tarafından yönetilen ortanca fonlar tipik erkek yönetimindeki fonların iki katından daha fazla getiri sağladı.

Golman Sachs Baş Stratejisti David Kostin müşterileriyle paylaştığı notta araştırmayla ilgili, “Kadınların yönetimindeki fonlar piyasadaki dalgalanmaların çoğuna dayandı ve ortanca fonlar yılbaşından 23 Mart tarihine kadar genel ölçütlerin 50 baz puan yukarısında performans gösterdi. Diğer yandan kadın yöneticilerin bulunmadığı tipik fonlar aynı dönemde genel göstergelerin 20 baz puan gerisinde kaldı” ifadelerini kullandı.

CNBC’nin haberine göre kadınlar ve erkekler tarafından yönetilen fonlar arasındaki performans daha önceki araştırmalarda büyük ölçüde eşitlik gösterirken son birkaç yıldır farklı bir durum oluştuğu görülüyor. Goldman, kadınların yönetimindeki fonların teknoloji hisselerini göreceli olarak daha fazla tercih etmesinin bu yılki bölünmeyi yönlendirdiğini söyledi. Banka, kadınlar tarafından yönetilen fonların Amazon, Apple, Microsoft, Abbvie ve Tesla gibi şirketleri daha sık tercih ettiğini ortaya çıkardı. Bununla birlikte erkeklerin yönetimindeki fonların daha çok tercih ettiği şirketler, Berkshire Hathaway, Wells Fargo ve Visa.

S&P 500, ağustos ayı başlarında korona virüs kaynaklı kayıplarını silerek tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı. Artışın %86'lık bir oranla büyük çoğunluğu bilgi teknolojileri sektörü tarafından yönlendirildi.

Goldman Sachs’tan yapılan açıklamada “Portföy ağırlığı ve çeşitliliği konusundaki kısıtlamalar, en azından 2012 yılından bu yana, ortalama büyük sermayeli ortak fonları sektörün en zayıf halkası haline getirdi. En az üçte biri kadın portföy yöneticileri tarafından yönetilen fonlar, kadınlar tarafından yönetilmeyen muadillerine göre nispeten daha dayanıklı durumda” denildi.

Goldman Sachs, toplamda 2,3 trilyon dolarlık varlığı yöneten 496 büyük sermayeli yatırım fonunda, sadece 63 fonun, bir başka deyişle %13'ün kadın yöneticiler tarafından yönetildiğini nitelendirildi. Bu fonların toplam varlıkları 261 milyar dolara ulaştı.

Araştırmada tamamını kadınların yönettiği sadece 14 fon bulunuyor. Aynı araştırmada tamamını erkeklerin oluşturduğu fonların sayısı ise 380. Yönetim altındaki toplam varlıkların %57’si sadece erkekler tarafından yönetiliyor.

Deutsche Bank'tan kadınlar fintech yarışması

 

Evden çalışma bankacı anneleri işsiz bırakıyor

 

Finans sektöründe taciz vakaları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)